Καπραβέλος: Σοκ και δέος αν υπάρξει έκρηξη – Είμαστε χαλαροί και το πληρώνουμε

Sharing is caring!

Καπραβέλος: Σοκ και δέος αν υπάρξει έκρηξη – Είμαστε χαλαροί και το πληρώνουμε ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την σοκαριστική αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα μίλησε στο MEGA ο κ. Νίκος Καπραβέλος Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου».


Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως η λήψη μέτρων είναι επιτακτική ανάγκη.

«Ήταν αναμενομένο με τέτοια αύξηση του ιικού γορτίου στα λύματα… μας στοιχειώνει ο Νοέμβριος. Η αύξηση είναι δυνατό καμπανάκι για μας για να αποφύγουμε την έκρηση του τρίτου κύματος.

Με την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων, με βάση ότι η ανοσία είναι χαμηλή και βάσει της αντοχής του ΕΣΥ, το βλέπουμε και κάνουμε είναι ολέθριο. Το προβλέπουμε και αποτρέπουμε πρέπει να υπάρχει.

Να γίνει αυστηροποίηση των μέτρων, όχι μόνο των ελέγχων. Είναι κρίσιμη η φάση που διανύουμε, πάμε να προλάβουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος που θα καταστρέψει την οικονομία και την υγεία.

Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα διασποράς. Ανοίξαμε με τη χαλαρότητα, κι αυτό είναι το τίμημα.

Κατά τη γνώμη μου τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν. Δεν είναι μόνο η μετάδοση από τα παιδιά σε γονείς, αλλά και η κινητότητα και η αύξηση του συνωστισμού.

Υπάρχει ανισότητα μεταξύ των μαθητών. Και τρίτον, ότι χάνεται στα σχολεία μπορούμε να το αναπληρώσουμε, ενώ στην οικονομία είναι δύσκολο να ανακάμψει.

Η οικονομία δύσκολα ανακάπτει. Εδώ βλέπω αυστηροποίηση των ελέγχων.

Υπάρχει πολύς συνωστισμός στην Αθήνα, δεν ξέρω αν η συρρίκνωση του χρόνου, μήπως οδηγήσει σε αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού. Προκρίνω το κλείσιμο των σχολείων.

Τώρα, με 200% αύξηση του ιικού φορτίου, το ενδεχόμενο μιας έκρηξης είναι ορατό και θα προκαλέσει σοκ και δέος. Αν πάρουμε τώρα μέτρα μπορούμε να το αποφύγουμε».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin