Καρκινοπαθής αιμορραγούσε και ο γιατρός τον παράτησε γιατί δεν πήρε «φακελάκι»

Sharing is caring!

Καρκινοπαθής αιμορραγούσε και ο γιατρός τον παράτησε γιατί δεν πήρε «φακελάκι»

Μόνο οργή προκαλούν τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο καρκινοπαθής Μιχάλης Μαύρος για την αντιμετώπιση που είχε από έναν γιατρό, τον οποίο «επισκέφθηκε» ο Ρουβίκωνας, που του ζήτησε φακελάκι.

Στην αρχή της γνωριμίας τους, εξηγεί ο κ. Μαύρος ότι αν και το χειρουργείο έγινε σε δημόσιο νοσοκομείο και η νοσηλεία καλυπτόταν από το βιβλιάριο πρόνοιας, ο γιατρός του ζήτησε για «δικά του έξοδα» 1650 ευρώ, 150 εκ των οποίων προορίζονταν για τους αναισθησιολόγους.

«Του είπα ότι δεν έχω τα χρήματα αλλά θα προσπαθήσω να τα δανειστώ, να τα βρω. Όταν βρέθηκαν τα χρήματα από συγγενείς και φίλους του είπα ότι τα βρήκα και μου είπε να περιμένω τηλεφώνημά του. Με πήρε μέσα σε 3 μέρες για να κάνω τις εξετάσεις και την επομένη θα έμπαινα στο χειρουργείο. Όντως ήρθε, τον χαιρέτισα, του έδωσα τα λεφτά και μπήκα στο χειρουργείο», λέει ο κ. Μαύρος.

Στη συνέχεια ο γιατρός του πρότεινε μία νέα επέμβαση για τη διόρθωση της ειλεοστομίας, το κόστος της οποίας ήταν 1.000 ευρώ, πάντα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο ασθενής ξαναδανείστηκε, έκανε και τη νέα επέμβαση και αφού πήρε εξιτήριο, ο γιατρός τον κάλεσε στο ιατρείο του στο Κολωνάκι για να μιλήσουν.

Εκεί, με περίσσιο θράσσος του είπε ότι «βγήκαν παραπάνω τα έξοδα και πρέπει να δώσει ακόμα 600 ευρώ». Όταν ο κ. Μαύρος επικαλέστηκε την αδυναμία του να βρει άλλα χρήματα, ο γιατρός είχε έτοιμη τη λύση: «Ξέρεις κάτι; τώρα θα βγάλεις ένα προνοιακό επίδομα αναπηρίας. Είναι 300 ευρώ τον μήνα, όταν τα πάρεις θα μου τα δώσεις».

Το συγκλονιστικό, όσο και απαράδεκτο είναι ότι έπειτα από την τελευταία τους συζήτηση, ο κ. Μαύρος υπέστη κάποια στιγμή μια μεγάλη αιμορραγία και πήγε στο νοσοκομείο, όπου εργάζεται ο εν λόγω γιατρός. Όταν κατέβηκε, κάθισε δίπλα του και του είπε: «Μιχάλη μου τι έγινε με εκείνα τα 600 ευρώ;», του είπα δεν τα έχω και πήρε το κινητό του και έφυγε!

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin