Καταγγελία για γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη: «Με κακοποιούσε από 15 χρονών. Υπήρχε πάντα σπίτι του ένα παιδί»

Sharing is caring!

Όταν ήταν 15 χρονών, ο Βασίλης, του οποίου το επώνυμο δεν αποκαλύφθηκε, υπέστη βιασμό και αποπλάνηση από γνωστό ηθοποιό. 40 χρονών πλέον, κατέθεσε μήνυση, στις 8 Φεβρουαρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 

Μίλησε για την τραυματική του εμπειρία και τη συστηματική του κακοποίηση στην Ελεονώρα Μελέτη και την εκπομπή «Μεσάνυχτα» του Alpha:

«Πήγαμε σε ένα κεντρικό αθηναϊκό θέατρο. Εγώ λόγω της αγάπης μου για το θέατρο είχα κάτσει στην πρώτη σειρά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε και δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι μέρος του ρόλου ή αν με φλερτάρει. Λόγω της ηλικίας μου ήμουν πολύ μπερδεμένος δεν μπορούσα να καταλάβω. Όταν τελείωσε η παράσταση πήγαμε στα παρασκήνια και περιμέναμε στο καμαρίνι του, το οποίο μοιραζόταν με μία άλλη συνάδελφό του. Με είδε, με διάλεξε και μου λέει έλα εσύ εδώ και κάτσε δίπλα μου. Όντως, πέρασα ανάμεσα από τους συμμαθητές μου και πήγα δίπλα του. Εγώ εκείνη τη στιγμή ένιωσα ξεχωριστός. Φαντάστηκα ότι με ξεχώρισε, ότι κατάλαβε πόσο αγαπάω το θέατρο. Νόμιζα ότι κάτι είδε σε μένα. Μου είπε κάτσε εδώ, περίμενε να υπογράψω τα αυτόγραφα, γιατί θέλω να σου μιλήσω.»

Συνέχισε, λέγοντας: «Φύγανε τα παιδιά και έκατσα μαζί του. Άρχισε να με ρωτάει για μένα. Μπροστά ήταν και εκείνη η ηθοποιός που πηγαινοερχόταν. Στο τέλος με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο και του απάντησα όχι. Μετά μου είπε να συναντηθούμε πάλι την επόμενη μέρα. Εγώ είχα αμφιβολίες και μου ξένισε όλο αυτό. Αλλά επειδή ήταν γνωστός ένιωθα μία ασφάλεια. Την επόμενη μέρα δώσαμε ραντεβού στην Ομόνοια. Συναντηθήκαμε και στη συνέχεια βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο και ενώ καθόμασταν δίπλα-δίπλα στον καναπέ και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί πέρα έτρεμα. Είχα σοκαριστεί. Αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλιασε να με ηρεμήσει. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος. Είχα παγώσει. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που ένιωθα. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχτηκα σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον.»

«Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε”, εξομολογήθηκε αποκαλύπτοντας μάλιστα πως: “Πήγαινα σπίτι του και υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί”, όπως επίσης και ότι “μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του”, λέγοντας παράλληλα: “Μια φορά ήταν με μία μαθήτριά του όταν πήγα σπίτι του. Και μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Εγώ αρνήθηκα», συμπλήρωσε.

Ο 40χρονος Βασίλης δήλωσε πως «αυτή η εμπειρία με κυνηγά μια ζωή» και αποκάλυψε ότι «η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν όταν ήμουν 19. Ήμουν γεμάτος οργή. Ήταν στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις και εγώ είχα πάει να επισκεφτώ μία φίλη μου, επίσης μάρτυρας. Είχα πάει σπίτι του και εκεί είχα ένα μεγάλο ξέσπασμα. Του είπα ότι είναι παιδεραστής, ότι εκμεταλλεύεται παιδιά, τον είπα σκουλήκι».

https://www.youtube.com/watch?v=mS6n_abRxmQ&feature=emb_title&ab_channel=AlphaTVGreece

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin