Καταγγελία με οπτικό υλικό από τις δημοσιογραφικές ενώσεις για αστυνομική βία και τραυματισμό 7 φωτορεπόρτερ

Sharing is caring!

Καταγγελία για το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος εργαζομένων του Τύπου, που είχε ως αποτέλεσμα και τoν τραυματισμό επτά φωτορεπόρτερ, εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ.

Με την επιστολή τους επισυνάπτουν και το σχετικό οπτικό υλικό από τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και την αναίτια επίθεση και σε φωτορεπόρτερ, ενώ καλούν την κυβέρνηση «να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την “ποιότητα του δημοσίου διαλόγου”, η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια».

Η ανακοίνωση των δημοσιογραφικών ενώσεων

Η ΕΦΕ μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων του Τύπου.

Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Με την παρούσα επισυνάπτουμε και το σχετικό οπτικό υλικό.

Μετά απ’ όλα αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την «ποιότητα του δημοσίου διαλόγου», η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια. Ποια είναι η «ποιότητα» του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους;

Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως «θήραμα» σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες έχουν γίνει «συνήθεια». Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin