Καταθέτει σήμερα ο Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis

Sharing is caring!

Καταθέτει σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis. Ο πρώην υπουργός Υγείας είχε ζητήσει και είχε λάβει στις 3 Μαϊου προθεσμία, προκειμένου να καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς ως ύποπτος για την διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis, στο πλαίσιο της έρευνας για την περίοδο της υπουργικής θητείας του (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012).

Ο βουλευτής είχε κληθεί σε χωρίς όρκο κατάθεση για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών. Η ποινική εξέταση των εισαγγελέων αφορά στηνδιερεύνηση του ενδεχόμενου η εξακριβωμένα ωφέλιμη για την εταιρία εισαγωγή και τιμολόγηση των επίμαχων προϊόντων της στην ελληνική αγορά, να ήταν αποτέλεσμα διαφθοράς. Κατά το διαβιβαστικό των εισαγγελικών λειτουργών προς τη Βουλή, ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας «στρεφομένης κατά του Δημοσίου με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης».

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, είχε διαβιβάσει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τον φάκελο στη Βουλή, ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ώστε να του στείλει κλήση ως υπόπτου τέλεσης παθητικής δωροδοκίας.

Η βουλευτική ασυλία ήρθη, με σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του Ανδρέα Λοβέρδου.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin