Κατρούγκαλος: Η Τουρκία απομονώνεται, επιθυμούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας

Sharing is caring!

Τις προκλήσεις της Άγκυρας με αιχμή τις δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού δυτικά της Κύπρου, καταδίκασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο news 247, o κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα αλλά δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τίποτα. Πρόσθεσε πως η χώρα μας λειτουργεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, ιδίως του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή. «Αντίθετα, η Τουρκία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εμείς είμαστε δύναμη που κινείται βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Η Τουρκία είναι δύναμη αναθεωρητική χρησιμοποιώντας την προβολή ισχύος. Δεν χαιρόμαστε με την απομόνωσή της Τουρκίας, επιθυμούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

​Σύμφωνα με τον υπουργό, η ΕΕ μιλά για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νοτιοανατολική μεσόγειο «με τον πιο απόλυτο τρόπο» ενώ οι ενέργειες της Άγκυρας καταγγέλλονται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Περισσότερα σε λίγο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin