ΚΚΕ: Όχι στην κοροϊδία για τον κατώτατο μισθό

Sharing is caring!

Νέα επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση αναφορικά με τον κατώτατο μισθό.

Όπως αναφέρει, στο φυλλάδιο που εξέδωσε «στην ουσία η κυβέρνηση, με μια στημένη προεκλογική φιέστα — συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, βάζει σε εφαρμογή τον πιο εμβληματικό αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το νόμο Βρούτση, τον οποίο τότε έλεγε ότι θα καταργούσε ως “νόμο-δολοφόνο” ».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «με αυτόν το νόμο, τον οποίο ενεργοποιεί η κυβέρνηση, «μπαίνουν στο γύψο» οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και ο εκάστοτε υπουργός θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με βάση την εξασφάλιση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Όπως αναφέρει «με αυτό το νόμο, όπως αυξάνεται για μερικά ευρώ ο κατώτατος μισθός, εξίσου εύκολα θα μπορεί να μειωθεί, αν αυτό υπαγορεύσουν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και μόνο. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση καταργεί τη διαδικασία διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού από τη συλλογική διεκδίκηση και διαπραγμάτευση των εργαζομένων».

Προσθέτει ότι με το νόμο αυτό συμφωνούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, που άλλωστε τον ψήφισαν, αλλά και τα άλλα κόμματα.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «αυτή η “αύξηση” στην πραγματικότητα επιδιώκει να χρυσώσει τη μονιμοποίηση και εφαρμογή όλου του βάρβαρου αντεργατικού πλαισίου».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin