«Κλειδώνει» το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Sharing is caring!

Τελευταία ανανέωση 21:06 | 27 Ιαν. 2019

Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση που υποκατώτατου αναμένεται να είναι μεταξύ των βασικών ζητημάτων που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Δευτέρα το μεσημέρι υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το ακριβές επίπεδο της αύξησης του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα» είχε αναφέρει η υπουργός Εργασιας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην εφ. “Documento”, προσθέτοντας ότι η αύξηση «από την οποία θα ωφεληθούν άμεσα περίπου 880.000 συμπολίτες μας» θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα με την αύξηση, θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών, έτσι ώστε «ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».
Επισημαίνει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού «θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για μια οικονομία όπως η ελληνική και άρα θα συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «η νεοφιλελεύθερη αφήγηση ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού απειλεί τις θέσεις εργασίας, δεν επαληθεύεται ούτε από την εμπειρία, ούτε από τις πλέον πρόσφατες έρευνες». «Αυτό που έχει αποδεδειγμένα λειτουργήσει υφεσιακά στην ελληνική οικονομία ήταν οι πολιτικές της μείωσης των μισθών και συμπίεσης εργατικών δικαιωμάτων την περίοδο 2010-2014» σημειώνει η υπουργός Εργασίας.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται σε αύξηση της τάξεως του 8% του κατώτατου μισθού -προκειμένου να φτάσει τα 633 ευρώ από 586 σήμερα.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin