Κοινωνικό πείραμα. Γυναίκες με διαφορετικά εισοδήματα εξομολογούνται κάθε πότε αγοράζουν ρούχα

Sharing is caring!

Ίσως να θεωρείς ότι αν είχες την τύχη να παίρνεις έναν μεγαλύτερο μισθό να είχες την τύχη να είσαι σε θέση νααγοράζεις και περισσότερα (πολύ περισσότερα) ρούχα. Και φυσικά ισχύει πως όσο μεγαλύτερο το πορτοφόλι, τόσο μεγαλύτερη και η καταναλωτική συχνότητα, άσε που όσα πιο πολλά χρήματα βγάζει κανείς, τόσες περισσότερες ανάγκες δημιουργούνται στο μυαλό και την ψυχή του.

Βέβαια, το παραπάνω δεν είναι νόμος. Και το παρακάτω βίντεο είναι εδώ για να το αποδείξει. Ένα πείραμα του αμερικανικού περιοδικού Glamour εστίασε σε μερικές, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες με τελείως διαφορετικό οικονομικό υπόβαθρό, οι οποίες εξομολογούνται στην κάμερα την σχέση τους με τα ψώνια, πόσο συχνά αγοράζουν ρούχα, αλλά και τι ρούχα προτιμούν να ψωνίζουν.

Τα αποτέλεσματα του πειράματος, μάλλον θα σε εκπλήξουν αφού η άνοδος του εισοδήματος, όπως θα δεις δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση της καταναλωτικής μανίας.

Μήπως τελικά όσα περισσότερα βγάζει κανείς, τόσο περισσότερο εργάζεται και συνεπώς τόσο πιο γεμάτος νιώθει εσωτερικά, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για την γκαρνταρόμπα του;

Δες το βίντεο.


Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin