Κορονοϊός – Θωμαϊδης: Ακόμα και τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική – Στις 100.000 οι φορείς

Sharing is caring!

Ο καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική αναφέροντας ότι τις επόμενες δέκα ημέρες μπορεί να δούμε και τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική εμφανίστηκε, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαϊδης, ο οποίος ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε δέκα μέρες ίσως φτάσει και τετραψήφιο νούμερο.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι τα νοσοκομεία της Αττική έχουν αρχίσει να γεμίζουν επικίνδυνα και πως κατάσταση και επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς

«Η συγκέντρωση του ιού στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια αύξηση της τάξης του 205%. Αυτή την απότομη αύξηση δεν θέλαμε να δούμε όπως είχαμε δει στο κύμα του Νοεμβρίου.Πριν 15 ημέρες η αύξηση ήταν της τάξης του 80% και ήταν η έναρξη ότι κάτι συμβαίνει, κι επιβεβαιωθήκαμε γιατί αυτή τη βδομάδα η αύξηση ήταν 205%», τόνισε μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (8/2) στο MEGA.

Αναφορικά με τα ενεργά κρούσματα ο κ. Θωμαϊδης υπογράμμισε: «Τα μοντέλα που υπολογίζουν τους πραγματικούς φορείς δίνουν μία εκτίμηση πάνω από 100.000 φορείς, αλλά αυτό έχει ιδιαίτερη αβεβαίοτητα γιατί δεν γνωρίζουμε διάφορες παραμέτρους, όπως το αν ο ιός πολλαπλασιάζεται περισσότερο όσον αφορά τα μεταλλαγμένη στελέχη».

«Οι ασυμπτωματικοί είναι πάνω από 55%, κοντά στο 60%. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσο αυτό θα μεταφραστεί σε κρούσματα τις επόμενες ημέρες, αν κρίνουμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία θα δούμε τετραψήφιο νούμερο», διευκρίνισε.

Τέλος, αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο ίδιος ανέφερε ότι στην κοινότητα και κυκλοφορούν και νέες μεταλλάξεις: «Κάνουμε ανάλυση στα λύματα και πιστεύουμε ότι μέσα από γονιδιωματική ανάλυση τα στελέχη που κυκλοφορούν στην κοινότητα και νέες μεταλλάξεις. Οι χημικές μετατροπές στο καψίδιο του ιού συμβαίνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπλακ άουτ – Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Δεν λειτούργησαν οι ασφάλειες – Ανησυχία για νέα διακοπή

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin