Κορωνοϊός: Οι 12 κανόνες της επόμενης μέρας

Sharing is caring!

Από τις 4 Μαΐου και έπειτα ξεκινά σιγά σιγά η άρση των περιορισμών εξαιτίας της covid_19. Δεν θα είναι όμως τίποτα το ίδιο. Αυτοί είναι μερικοί από τους κανόνες που θα ισχύσουν στη νέα πραγματικότητα μας. 

1.Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων 

2.Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες και στα ΜΜΜ 

3.Άτομα 3ης ηλικίας (ισχυρή σύσταση για συνέχιση του «Μένουμε Σπίτι»).

4. Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12πμ έως τις 6πμ.

5. Σύσταση για χρήση ΙΧ, αναστολή δακτυλίου για τις μετακινήσεις του πληθυσμού στην Αθήνα και ελεύθερο πάρκινγκ στα μητροπολιτικά κέντρα, με στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ κατά το πρώτο κρίσιμο δίμηνο.

6. Πρόβλεψη για χρήση των ΜΜΜ κατά τις ώρες αιχμής (7-10πμ και 2-5μμ) μόνο από εργαζόμενους για προσέλευση και αποχώρηση από εργασία.

7. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα πηγαίνουν στη δουλειά σε τρία κύματα από τις 7πμ έως τις 9πμ. 

8. Υπάλληλοι ιδιωτικού τομέα (πλην τραπεζών, σούπερ μάρκετ και φούρνων) σε δύο κύματα από τις 9πμ έως τις 10π. 

9. Ώρα έναρξης εμπορικών καταστημάτων 10πμ.

10. Σύσταση για τηλεργασία στο δημόσιο (πλην Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, Εθνικού Συστήματος Υγείας) και τον ιδιωτικό τομέα για το 70% των εργαζομένων κατά τον μήνα Μάιο. 

11. Δυνατότητα αναστολής εργασίας για τους γονείς με παιδιά έως 15 ετών. 

12. Επιβολή ορίου στις επιχειρήσεις που ανοίγουν να επαναφέρουν κατ’ ελάχιστον σε ενεργή απασχόληση το 50% των εργαζομένων τους. 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin