Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: «Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε»

Sharing is caring!

Την ώρα που η ζωή του απεργού πείνας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση η κυβέρνηση μέσω της Σοφίας Νικολάου έχει επιλέξει να επιτίθεται στην υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας ψέματα σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης. Χθες, η γ.γ. αντεγκληματικής Πολιτικής με μια μακροσκελή δήλωση της υποστήριζε ότι ο κρατούμενος θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αίτημα του και ότι όσα έγγραφα ήταν απαραίτητο έχουν δοθεί στην υπεράσπιση.

Η δικηγόρος έδωσε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ το έγγραφο που της κοινοποίησε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ένα έγγραφο που περισσότερο μοιάζει με ένα χαρτάκι με μία σφραγίδα και χωρίς καμία αιτιολογία, παρά ένα επίσημο έγγραφο.

Μιλώντας στο OPEN σήμερα το πρωί η Ιωάννα Κούρτοβικ ανέφερε «είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ενα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε».

«Ποιος δικαστής θα τολμήσει να πάει ενάντια; Είναι πολιτική απόφαση και λύνεται με πολιτική απάντηση» τόνισε η Ι. Κούρτοβικ, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι «ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου».

«Ο νόμος ήταν φωτογραφικός κι αντισυνταγματικός, τον έφτιαξαν ειδικά για τον Κουφοντίνα, το έλεγαν τότε και μέσα στη Βουλή ότι τον φτιάχνουν “για να φύγει επιτέλους από τις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας”. Παραβιάζουν ακόμα κι αυτόν τον νόμο τους, επί δύο μήνες δεν έχουν κοινοποιήσει τα έγγραφα. Ο Δ.Κ. έκτισε την ποινή του επί 16 χρόνια στον Κορυδαλλό, αποσπάστηκε στις φυλακές τύπου Γ, επέστρεψε στον Κορυδαλλό, εκτίοντας από το 2015 έως το 2018. Τον Αύγουστο το 2015 πήγε στον Αυλώνα. Υπήρχε τμήμα φυλακών ενηλίκων. Μετά από 2-3 μέρες με παρέμβαση άγνωστων υψηλά ιστάμενων προσώπων για να φύγει και να επιστρέψει στον Κορυδαλλό».

Απαντώντας στους ψευδείς ισχυρισμούς της κυβέρνησης η δικηγόρος επισήμανε «Στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Εχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο νομικός κ. Β. Χειρδάρης ξεκαθάρισε ότι «είναι νόμιμο το αίτημα του Κουφοντίνα. Επρεπε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Το ότι δεν προχωρά η μεταγωγή, δεν το αιτιολογεί η κυβέρνηση, λέει ότι λόγω κορονοϊού δεν τον μεταγάγει, αλλά δεν λέει ότι το κάνει προσωρινά και τον μεταγάγει σε σωφρονιστικό κατάστημα εκτός νομικού πλαισίου. Υπάρχει αντινομία».

ΠΗΓΗ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin