Κρήτη | Η κατάρρευση του επιπρομαχώνα «έκλεισε» το νηπιαγωγείο Χανίων

Sharing is caring!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τη νέα κατάρρευση που προέκυψε στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή της Παλιάς Πόλης (κοντά στο 2ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο) και αφού έγινε αυτοψία νωρίς το πρωί από το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Ξανθουδάκη και Αντώνη Βαρδάκη και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων διαπιστώθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα που άπτονται με την ασφάλεια των μαθητών στο 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων.

Άμεσα, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, όπου το “παρών” έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχν. Υπηρεσιών και Παιδείας Γιώργος Ξανθουδάκης και Αντώνης Βαρδάκης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Βλαζάκης, ο Διευθυντής της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

xania-katarrefsh

Ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

α) Να κλείσει οριστικά ο χώρος που στέγαζε το 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων για να μην τίθενται σε κίνδυνο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

β) Να συσταθεί άμεσα (μεσημέρι Πέμπτη 28/2) σχολικό συμβούλιο (όλων των αρμόδιων φορέων) και η πρόταση του Δημάρχου Χανίων που θα συζητηθεί είναι η εξής: Εάν είναι εφικτή η φιλοξενία του 2ου Νηπιαγωγείου στις υποδομές του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Εάν αποδειχτεί αυτό ανέφικτο, τότε το 2ο Νηπιαγωγείο θα μεταφερθεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο για λόγους ασφαλείας των παιδιών.

Για το ζήτημα της κατάρρευσης του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε τα εξής:

“Θεωρώ ότι το ζήτημα του επιπρομαχώνα του Αγ. Δημητρίου έχει καθυστερήσει πολύ. Είναι ένα θέμα που χειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού. Ως Δήμος Χανίων έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα ώστε να λυθεί το ζήτημα. Αν είχαμε προχωρήσει στο έργο που απαιτείται στον επιπρομαχώνα, προφανώς, δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις”.

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin