Κρήτη | Σε απόγνωση ο κόσμος στα Χανιά : Ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν για τις ζημιές

Sharing is caring!

Με τους απεγνωσμένους πολίτες της Κρήτης στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων συναντήθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μετά την περιπετειώδη άφιξη του στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αποτύπωσε σε μια φράση την καταστροφή που έχει σημειωθεί στο νησί, τονίζοντας στον υπουργό ότι «ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Νομό Χανίων».

Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, πριν την έναρξη της συζήτησης, σύμφωνα με το flashnews.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού που συνοδευόταν από  κλιμάκιο  μηχανικών του Υπουργείου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, βουλευτών των Χανίων, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, δημάρχων του νομού, της τοπικής αστυνομικής ηγεσίας και φορέων του νομού.

«Ό,τι ζημιά έχει γίνει θα διορθωθεί» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο υπουργός.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης ήδη υπάρχει κλιμάκιο μηχανικών από τις προηγούμενες καταστροφές το οποίο συμπληρώνεται τώρα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές στα προβλήματα στις υποδομές, προσθέτοντας ότι η περιφέρεια Κρήτης «δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο αυτό το φορτίο των καταστροφών, οπότε θα συνδράμουν οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσον αφορά τη χρηματοδότηση αλλά την κατασκευή και την επιδιόρθωση όλων των φθορών που είχαμε στα δίκτυα».

«Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή μέσα στις καταστροφές, μέσα στην ένταση των φαινομένων να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και να επανέλθει το νησί στη φυσιολογική ζωή του, αμέσως μετά, το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin