Κυρανάκης για Νέα Σμύρνη: Το βίντεο με τον νεαρό ήταν ήδη πρώτη είδηση, δεν είναι ένας απλός πολίτης

Sharing is caring!

Για το περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, κατά το οποίο αστυνομικοί έχουν καταγραφεί από βίντεο που ήλθαν στο «φως» της δημοσιότητας να επιτίθενται σε πολίτες, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υπεραμυνόμενος της απόφασής του να αναφέρει στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής τα στοιχεία νεαρού που επίσης απεικονίζεται σε βίντεο να δέχεται επίθεση από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταδικάζοντας αρχικά την «υπέρμετρη βία» που όπως επεσήμανε, ασκήθηκε από αστυνομικούς, υπογράμμισε ότι «είναι καταδικαστέο και δεν εκφράζει το σύνολο της αστυνομίας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας, «παρά το ότι είχε παραβατική συμπεριφορά», δεν άξιζε αυτή την αντιμετώπιση, εφόσον «δεν αποτελεί απειλή».

Είπε ότι ο νεαρός «ανήκει σε μία συγκεκριμένη οργάνωση», κάνοντας μνεία σε παλαιότερο περιστατικό, κατά το οποίο, όπως είπε, «εισέβαλε παρανόμως στο Υπουργείο υγείας».

Για το συγκεκριμένο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη και σε παρατήρηση ότι δεν υπήρξε βίντεο που να καταγράφει τον συγκεκριμένο άνδρα να επιτίθεται, ο ίδιος επεσήμανε ότι ενδεχομένως υπάρχει και δεν έχει δημοσιοποιηθεί. 

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, σημείωσε ότι τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ανθρώπου κυκλοφορούσαν ήδη στα ΜΜΕ, μέσα από βίντεο, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπό του.

«Θα ήταν παράβαση, εάν από χθες δεν είχε αποτελέσει πρώτη είδηση το βίντεο που δείχνει όλα του τα χαρακτηριστικά» είπε συγκεκριμένα. «Ούτε εγώ ήξερα, μέχρι χθες, το πρόσωπό του» προσέθεσε.

«Επαναλαμβάνω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ένας απλός πολίτης, είναι ένας άνθρωπος που ανήκει ανήκει σε μία ακτιβιστική, αντιεξουσιαστική ομάδα, με συγκεκριμένη παραβατική δράση» σημείωσε, συμπληρώνοντας πάντως ότι αυτό δεν δικαιολογεί τη βία που του ασκήθηκε.

Εν τω μεταξύ, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε ότι από το πρωί έχει δεχθεί πολλές απειλές κατά της ζωής του, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του. 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin