Κ. Κυρανάκης: Αν αρρωστήσει ο εργαζόμενος θα δουλέψει παραπάνω μια άλλη μέρα, το σκεφτήκατε; [ΒΙΝΤΕΟ]

Sharing is caring!

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίντος Κυρανάκης, μετά τις υποδείξεις στους νέους για τα βιογραφικά τους, από το βήμα της Βουλής αυτή τη φορά- απέδειξε την παντελή του άγνοια για την Εργασία, την οποία θέλουν στην κυβέρνηση να μεταρρυθμίσουν κιόλας.

Χωρίς καν να μπει στον κόπο να μακιγιάρει όσα σκέφτεται, χθες καμάρωσε από το Βήμα της Βουλής για το δήθεν φιλ-εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας όμως τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα της κυβέρνησης

Περιγράφοντας έτσι μία ζοφερή εργασιακή πραγματικότητα, για την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση επαίρονται καθώς θα φέρει τη δική τους σφραγίδα, αποκαλύπτει πόσο πίσω γυρνάει τελικά το ρολόι της ιστορίας αυτό το νομοσχέδιο.

Πέραν του μαζέματος των ελιών, με το νέο νομοσχέδιο, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μας ενημερώνει ότι αν κάποιος αρρωστήσει, τώρα πια θα έχει το δικαίωμα να δουλέψει παραπάνω για να πάει στο γιατρό!

«Το μάζεμα των ελιών πχ μπορεί να είναι αστείο για εσάς, ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του, και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η Νέα Δημοκρατία του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο; Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου για αυτούς;»

Όμως, ξεχνάει πολύ συνειδητά την έννοια και το δικαίωμα της αναρρωτικής άδειας, που είναι -θεωρητικά τουλάχιστον- κατοχυρωμένη.

Με το νέο νομοσχέδιο εδραιώνεται μία νέα κατάσταση στην οποία όσοι αρρωσταίνουν ή πρέπει να παρευρεθούν σε μια δύσκολη στιγμή στενού συγγενικού τους προσώπου, μπορούν να λείψουν από τη δουλειά, αρκεί να αναπληρώσουν τις «χαμένες ώρες» για το κέρδος του αφεντικό τους.

Χωρίς άδεια και άλλα τέτοια αναχρονιστικά, αλλά με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που κάνει τις ζωές τους λάστιχο.

Αλλά εννοείται σε ελεύθερη, προαιρετική βάση, και επειδή θα το ζητήσει ο ίδιος ο εργαζόμενος. Γιατί έτσι κυλούν τα πράγματα στην ελεύθερη αγορά.

Πηγή: www.rosa.gr

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin