ΛΑΕ: Διαχρονική παρακαταθήκη για τον ελληνικό λαό η επανάσταση του 1821

Sharing is caring!

«Συμπληρώνονται φέτος 198 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, τον εθνικοαπελευθερωτικό και ταυτόχρονα λαϊκό κοινωνικό αγώνα απέναντι στον οθωμανικό ζυγό και το εγχώριο κατεστημένο, που προσωποποιούσαν ντόπιοι δημογέροντες και κοτζαμπάσηδες, γράφοντας μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του τόπου και αφήνοντας πολύτιμη και διαχρονική παρακαταθήκη για τον ελληνικό λαό» τονίζει σε μήνυμά της η ΛΑΕ.

«Το ιστορικό παράδειγμα της επανάστασης του 1821 υπήρξε πηγή έμπνευσης για μία σειρά κοινωνικών αγώνων που ακολούθησαν χρονικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, για την απελευθέρωση των λαών από κάθε είδους παραβίαση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς και για την κατάκτηση των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» συμπληρώνει στο μήνυμα της.

«Ο ελληνικός λαός έχει κυριολεκτικά ματώσει από τις ξένες επεμβάσεις και τη ληστρική αντιμετώπιση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τις οποίες πάντοτε και διαχρονικά διευκόλυνε η εγχώρια εθελόδουλη αστική τάξη. Όμως, ο αγώνας για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και τη λαϊκή κυριαρχία, παρότι ανεκπλήρωτος, συνεχίζεται αδιάκοπα και απαρέγκλιτα στις ημέρες μας, λόγω της απόλυτα τυχοδιωκτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνάπτει εύθραυστες και επικίνδυνες συμμαχίες με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, την Αίγυπτο, εμπλέκοντας και την Κύπρο, ο ελληνικός λαός, πέραν της φτωχοποίησης, κινδυνεύει να γνωρίσει μεγάλες περιπέτειες» υπογραμμίζει η ΛΑΕ.

«Οι δήθεν σύμμαχοι και οι υποτιθέμενες ευρωατλαντικές “συμμαχίες” της Ελλάδας, με την παροιμιώδη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά “Δούρειοι Ίπποι” για την καταλήστευση της πατρίδας μας και των συμφερόντων της. Αν η χώρα δεν προχωρήσει σε μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή και δεν σχεδιάσει μια νέα, ανεξάρτητη, αντιμπεριαλιστική πολιτική αμυντικών και εξωτερικών σχέσεων, τότε η Ελλάδα και η ελληνική νεολαία δεν θα έχουν κανένα μέλλον» σημειώνει επίσης.

«Σήμερα, ο αγώνας του λαού οφείλει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια για την κοινωνική απελευθέρωση, τον εκδημοκρατισμό και τη λαϊκή κυριαρχία, για να καταργηθούν μνημόνια και συνολικά οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Προϋπόθεση και συνέχεια των προηγούμενων είναι η ανατροπή της νέας σκλαβιάς και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας η οποία, όπως δίδαξε το μεγάλο και ταυτόχρονα προδομένο ’21, δεν μπορεί παρά να γίνει κόντρα
και ενάντια στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες και προεστούς» υπογραμμίζει η ΛΑΕ.

Και συνεχίζοντας συμπληρώνει «για να μπει τέλος στις πολιτικές ακραίας ύφεσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας, οι οποίες έχουν συνθλίψει τους εργαζομένους, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και τις υποτελείς τάξεις, έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια “ανθρώπινη” ζώνη φτώχειας και εξαθλίωσης. Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τον λαό της πατρίδας μας, τους εργαζόμενους, του νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να κάνουν δική τους υπόθεση
την ακύρωση αυτών των πολιτικών, προβάλλοντας τη διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Να εμπνευστούν από τις αξίες και τα οράματα της Επανάστασης του 1821 και να τα συνδέσουν με τους μεγάλους ενωτικούς ταξικούς λαϊκούς αγώνες για κοινωνική χειραφέτηση και κοινωνική απελευθέρωση, για μια Ελλάδα προοδευτική, ανεξάρτητη, δίκαιη και δημοκρατική, με προοπτική τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα» καταλήγει στο μήνυμά της η ΛΑΕ.

Αγγελική Λάζου -ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin