Μαδούρο: Οι ΗΠΑ μάς… έκοψαν το ρεύμα

Sharing is caring!

Τη γνώριμη, παντός καιρού και συνθηκών, δικαιολογία του επιστράτευσε ο δικτάτορας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για να αποφύγει την κατακραυγή μετά το γιγαντιαίο μπλακ άουτ που βύθισε ακόμη περισσότερο στην κρίση τη χώρα.

Το μπλακ άουτ ήταν μία ακόμη δοκιμασία για την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη οικονομία της Βενεζουέλας και τον πληθυσμό της. Με έναν πληθωρισμό εκτός ελέγχου, το χρήμα είναι σπάνιο, ελλείψει διαθέσιμων νομισμάτων. Μόνο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές επιτρέπουν τις αγορές , ακόμη και του ψωμιού. Ολες όμως οι συναλλαγές είχαν διακοπεί από την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της κατήγγειλε «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο ηλεκτρικό ρεύμα». Ο υπουργός Αμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο χαρακτήρισε την βλάβη «κατάφωρη επίθεση» των Ηνωμένων Πολιτειών και ανακοίνωσε «ανάπτυξη» του στρατού, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε ότι θα δώσει στον ΟΗΕ αποδείξεις για την ευθύνη της Ουάσινγκτον σε αυτήν την γιγάντια βλάβη, την μεγαλύτερη που γνώρισε ποτέ η χώρα. Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν σε μία αντιπροσωπεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αναμένεται σε λίγες ημέρες στο Καράκας, διευκρίνισε ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροντρίγκες.

Η αιτία της βλάβης δεν είναι ακόμη γνωστή. Ειδικοί κατηγορούν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι δεν έχει κάνει τις αναγκαίες για την συντήρηση των υποδομών επενδύσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Η ηλεκτρική εταιρεία της χώρας Corpoelec κατήγγειλε «σαμποτάζ» στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκούρι, τον μεγαλύτερο της χώρας και έναν από τους μεγαλύτερους της Λατινικής Αμερικής.

«Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να εκφρασθεί μαζικά στον δρόμο κατά του ανίκανου και διεφθαρμένου σφετεριστή που βύθισε την χώρα μας στο σκοτάδι», δήλωσε ο Χουάν Γκουαϊδό ηγούμενος σήμερα τεράστιας ειρηνικής διαδήλωσης κατά του διεφθαρμένου, αυταρχικού, σοσιαλιστικού καθεστώτος του Μαδούρο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin