Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις «αποκαλύψεις» του «απόκληρου του ΛΑΟΣ»;

Sharing is caring!

Πρωτοφανή πολιτικό εκφυλισμό χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου την «προσωπική επιλογή» να είναι αντιπρόεδρος του κόμματος ένας «απόκληρος» του ΛΑΟΣ που αναπαράγει ψεύδη και χυδαιότητες, θέτοντας το ερώτημα στον Κ. Μητσοτάκη αν υιοθετεί τις «αποκαλύψεις» του κ. Γεωργιάδη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνεται, ότι είναι «πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός, για τον οποίο κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης όταν η ΝΔ δεν τολμά να καταθέσει πρόταση μομφής και να την κερδίζεις μέσα στο Κοινοβούλιο».

Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός είναι να έχεις κάνει αντιπρόεδρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “προσωπική επιλογή” έναν απόκληρο του ΛΑ.Ο.Σ που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων».

Καταλήγοντας, τονίζεται: «Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις “αποκαλύψεις” που διακίνησε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης;».

Μητσοτάκης: «Πλειοψηφία της γκαζόζας»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από την Πάτρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα «Γνώμη», με τίτλο «Δημοσιογραφία και Δημοκρατία» και ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή και ιστορικό εκδότη της εφημερίδας, Χρήστο Ι. Χριστόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι, «στα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης του κοινοβουλίου, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού, με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μία καρέκλα.»

«Η πλειοψηφία της γκαζόζας» πρόσθεσε, «δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ή ένα έξυπνο hashtag στο Twitter, αλλά είναι μία κατάντια για μία χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση.»

«Η Ελλάδα», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ήταν πάντα ως προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς τουλάχιστον, μία ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια και ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους, μας κατάντησαν μία βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «σήμερα η χώρα κυβερνάται από μία κυβέρνηση μειοψηφίας, που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει» και πρόσθεσε: «’Αλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες και άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας. Όλοι έχουν καταλάβει όμως τι συμβαίνει.»

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα, ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου και ο κ Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό.»

«Και το ερώτημα που δεν απαντάει ο κ. Τσίπρας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι τι ακριβώς φοβάται, τι είναι αυτό που ξέρει ο κ Καμμένος και ο κ Τσίπρας τρέμει μήπως θα αποκαλυφθεί και τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται το πρωτοφανές, δηλαδή την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, η οποία δρομολογείται για την επόμενη εβδομάδα για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;»

Κατόπιν, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «εγώ δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια αυτού του συνεταιρισμού, ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς, αλλά ζητάει κι άλλα.»

«Για αυτό» και όπως τόνισε, «θέλω από εδώ από την Πάτρα να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα: ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα, όπως εξαιρετικά επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και βαθιά προσβλητική για τη χώρα είναι όλη αυτή η δυσώδης, η παρακμιακή κατάσταση.»

Αναφερόμενος σε αυτό το σημείο στον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι «εύχομαι ειλικρινά να συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και να μην συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα – Καμμένου.»

«Για να το πω ακόμα πιο απλά» πρόσθεσε, «δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κ. Παπαχριστόπουλο, που τη μία μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμα για να ψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπως δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής, διότι είναι ντροπή για τη χώρα, που δεν της αξίζει τέτοια κατάντια.»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη δημόσια ΜΜΕ τονίζοντας πως «μετατρέπονται σε κυβερνητικά φερέφωνα».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin