Με ένα χρόνο φυλακή τιμωρήθηκε ο πυγμάχος των κίτρινων γιλέκων (vid)

Sharing is caring!

Δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου έναν γάλλο πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα να επιτίθεται με γροθιές εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια μια διαδήλωσης των «Κίτρινων Γιλέκων» τον περασμένο μήνα.

Στον 37χρονο Κριστόφ Ντετανζέ επιβλήθηκε συνολικά ποινή φυλάκισης 30 μηνών –οι 18 από αυτούς με αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ντετανζέ θα βρίσκεται ένα χρόνο σε καθεστώς «ημιελευθερίας», δηλαδή θα μπορεί να εργάζεται στη διάρκεια της ημέρας αλλά τη νύχτα θα την περνάει στη φυλακή.

Το βίντεο με το περιστατικό είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε γίνει viral.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές χαρακτήρισαν τον Ντετανζέ ήρωα μετά το περιστατικό που έγινε το σύμβολο της βίαιης φύσης των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μακρόν.

Ο δύο φορές πρωταθλητής πυγμαχίας στην κατηγορία των ελαφρών βαρών δήλωσε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι αισθάνεται ντροπή και ότι διέπραξε ένα “σφάλμα” από την οργή του απέναντι στους αστυνομικούς που “χτυπούσαν” τους διαδηλωτές.

Μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για τον Ντετανζέ δέχτηκε περισσότερα από 114.000 ευρώ ως βοήθεια αλλά όταν εκείνος παραδόθηκε στην αστυνομία, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, η πλατφόρμα έκλεισε τη σελίδα.

Ο Ντετανζέ «συνελήφθη» από τον φακό να επιτίθεται με γροθιές εναντίον δύο αστυνομικών αναγκάζοντάς τους σε υποχώρηση.

Ένας από αυτούς έπεσε κάτω και παρέμεινε πεσμένος για λίγο ενώ ο Ντετανζέ τον κλωτσούσε αλλά στη συνέχεια ο αστυνομικός κατάφερε να σηκωθεί και τράπηκε σε φυγή.

Ο Ντετανζέ κατάγεται από την πόλη Μασί που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι και έχει ύψος 1,92 μ.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση δείχνει για πρώτη φορά ότι μια καθαρή πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών επιθυμεί τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Περίπου το 56% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BFMTV απάντησε ότι επιθυμεί ένα τέλος στις διαδηλώσεις, σε σχέση με το 45% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στα μέσα Ιανουαρίου. Μια πλειοψηφία, ωστόσο–58%– από 67% που ήταν στα μέσα Ιανουαρίου–απάντησε είτε ότι υποστηρίζει είτε ότι συναισθάνεται τον αγώνα των «Κίτρινων Γιλέκων».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin