Με μία ομάδα “εκτός ελέγχου” προσπαθεί να ασκήσει διοίκηση ο Τραμπ, περιγράφει νέο βιβλίο

Sharing is caring!

Ένα νέο βιβλίο σχετικά με τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει έναν Αμερικανό πρόεδρο περιστοιχισμένο από μια ομάδα που είναι ορισμένες φορές «εκτός ελέγχου», που αρέσκεται στις προδοσίες, για να μπορέσει να επιβιώσει στο χάος, που επικρατεί στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα στον Τύπο.

  • Το βιβλίο με τίτλο «Η ομάδα από τις οχιές: Οι 500 φανταστικές ημέρες μου στον Λευκό Οίκο του Τραμπ», που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, φέρει την υπογραφή του Κλιφ Σιμς, ενός πρώην ειδικού συμβούλου του 45ου προέδρου. Ο Σιμς συμμετείχε στην εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προτού εισχωρήσει στις υπηρεσίες επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Τα αποσπάσματα του βιβλίου των 384 σελίδων δημοσιεύτηκαν από τη Washington Post, το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο NPR και τον ενημερωτικό ιστότοπο Axios.

  • Σύμφωνα με την Ποστ, στο βιβλίο περιγράφονται «σκηνικά χάους, δυσλειτουργίας και διπροσωπίας σε συνδυασμό με χοντροκοπιές μεταξύ του προέδρου, των μελών της οικογένειάς του και κυβερνητικών αξιωματούχων».

Αποφεύγοντας τις κολακείες, ο συγγραφέας κάνει και ο ίδιος την αυτοκριτική του, καθώς παραδέχεται ανοικτά ότι τον είχε συνεπάρει η φιλοδοξία, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

  • «Είναι αδύνατο να αρνηθεί κανείς τον βαθμό που το προσωπικό του Λευκού Οίκου, εμού συμπεριλαμβανομένου, λειτουργούσε ορισμένες φορές τόσο ανεξέλεγκτα», γράφει ο Κλιφ Σιμς.

Η πιστή του Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, χαρακτηρίζεται «ελεύθερος σκοπευτής» στους κόλπους της ομάδας των συμβούλων του Αμερικανού προέδρου, στόχος των οποίων είναι να «επιβιώσουν σε βάρος όλων των άλλων, ακόμα και του ίδιου του προέδρου».

  • Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρεί να καλλιεργήσει το πνεύμα της αφοσίωσης, ένα χαρακτηριστικό του που έχει ήδη επισημανθεί και στα απομνημονεύματα του Τζέιμς Κόμεϊ, του πρώην επικεφαλής του FBI, τον οποίο απέλυσε ο Τραμπ.
  • Άλλο ένα χαρακτηριστικό του που έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα βιβλία είναι η έλλειψη συγκέντρωσης του μεγιστάνα μπροστά σε λεπτομερείς παρουσιάσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα του, μετά τις συνεχείς διαρροές στον Τύπο, έγραψε ο Σιμς, που αφηγείται ότι ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είχε συντάξει «έναν κατάλογο με εχθρούς» με τον πρώην σωματοφύλακά του, Κιθ Σίλερ.

«Θα ξεφορτωθούμε όλα τα ερπετά, ακόμα και τα όρνεα», τους είχε εξηγήσει τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
22/01/2019 22:44

Τέλος τα briefing στον Λευκό Οίκο είπε ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τα fake news

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin