Μητσοτάκης: Βαθιά ανήθικη η «τροπολογία Κουντουρά», δεν το παίζουμε δίπορτο

Sharing is caring!

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την «τροπολογία Κουντουρά» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας σε «εκλογικές συναλλαγές».

Από το βήμα εκδήλωσης για την «Ψήφο των Αποδήμων» και το «Brain Drain», η οποία διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα παραιτηθούν των βουλευτικών τους εδράνων.

«Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο. Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια. Τις συναλλαγές αυτές ας τις κάνουν μόνοι τους, η ΝΔ έχει τον δικό της κώδικα αξιών δεν συμμετέχει στην συναλλαγή» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Κάνοντας ειδική αναφορά στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, υποστήριξε με νόημα ότι οι «ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα, και η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ από το πρώτο ημίχρονο και να πετύχει μία ξεκάθαρη νίκη που την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και των εθνικών εκλογών».

«Θα είναι η πρώτη φορά, μετά από τέσσερα χρόνια, που οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες και θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να στείλουν ένα μήνυμα “ως εδώ” στον κ. Τσίπρα αλλά στηρίζοντας ταυτόχρονα τη ΝΔ. Γι’ αυτό δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές» έσπευσε να προσθέσει.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, και δη των Βρυξελλών, κατέστησε σαφές ότι «προσβλέπω στη δική σας ενεργό συμμετοχή στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις».

«Όποτε και αν έλθει η ώρα για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η ΝΔ είναι έτοιμη, μακάρι να γίνουν ακόμη και σε ένα μήνα. Η εκλογική μάχη θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έλθετε στην Ελλάδα. Θα δώσετε απάντηση στον εμπαιγμό στην κυβέρνηση που μιλάει για την ψήφο των αποδήμων αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτε για να ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Επανέλαβε δε, ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει καταθέσει νομοθετική πρόταση, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη, για το πως οι απόδημοι μπορούν να ψηφίσουν στις πρεσβείες και τα προξενεία». «Θα το κάνει μέσα στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηφίστηκε η κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin