Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Σύνοδο: Οσο νωρίτερα συμφωνήσουμε, τόσο το καλύτερο

Sharing is caring!

Την άποψη ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόσο καλύτερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή (25/02) τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επί τάπητος τη σημερινή ημέρα τέθηκε η συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από το κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αδειοδότηση, παραγωγή και διανομή εμβολίων, αλλά και οι μετακινήσεις, ενώ ο πρωθυπουργός επανέφερε την πρότασή του για θέσπιση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υποστήριξε πως όσο νωρίτερα ληφθούν οι αποφάσεις, τόσο καλύτερα για την ΕΕ, υποστηρίζοντας πως «σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης αφού προειδοποίησε ότι «αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες», ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Σχετικά, δε,  με την πρότασή του, υπογράμμισε με έμφαση, ότι το πιστοποιητικό δεν θα είναι ένα υγειονομικό διαβατήριο, αλλά «θα ανοίγει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα διαγνωστικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα».

Υποστήριξε επίσης ότι η διευκόλυνση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο τις χώρες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών, αλλά και τις αερομεταφορές, όπως και τους κλάδους της φιλοξενίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εμβόλια, επισημαίνοντας ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητά τους.

Καταλήγοντας, εστίασε στην εμβολιαστική στρατηγική της Ένωσης και την ενότητα που τη χαρακτηρίζει, κάνοντας λόγο για αυστηρά μηνύματα που πρέπει να σταλούν στις φαρμακευτικές εταιρείες σχετικά με την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει όσον αφορά στην παραγωγή και την παράδοση των εμβολίων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin