Μητσοτάκης: Εκλογές ακόμη και αύριο, ο Τσίπρας θα υποστεί σφοδρή αποδοκιμασία στην κάλπη

Sharing is caring!

Την πεποίθηση ότι η ΝΔ όχι μόνο θα κερδίσει τις ευρωεκλογές «αλλά θα κερδίσει με ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές» εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας να τις προκηρύξει ακόμα και αύριο «προκειμένου να πάψει επιτέλους η χώρα να ζει στη σημερινή της παρακμή».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι οι πολίτες στην καθημερινή επαφή που έχει μαζί τους του ζητούν να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει πιο σκληρή αντιπολίτευση.

Ερωτηθείς για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε νέα επίθεση κατά του κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για υποκρισία και θράσος «να δηλώνει σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε».

«Βόλευε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ»

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για οικονομική διπλωματία στα Βαλκάνια ας αναλογιστεί τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της δικής του πολιτικής» και υπενθύμισε ότι ο ίδιος είναι ο υπαίτιος της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που οδήγησε στο ξεπούλημα των βαλκανικών θυγατρικών τους στους Αυστριακούς και τους Γερμανούς που σήμερα τον υμνούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με τα δικά του τερτίπια και του κ. Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλιμάκωσε την κριτική του τονίζοντας ότι η συμφωνία «προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων». Πρόσθεσε δε ότι «βόλευε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ σε αυτή τη συγκυρία».

«Αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις»

Επέμεινε κατηγορηματικά στην πεποίθησή του ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή. Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας «αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις» απάντησε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό συνεχίζοντας ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Διερωτήθηκε μάλιστα «σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του, κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες; Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα; Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους».

Μάλιστα, παρότρυνε τον πρωθυπουργό «με όσο μεγάλη ένταση διαφημίζει τη μεγάλη “επιτυχία” της συμφωνίας, με την ίδια ένταση να προσκαλεί τους ξένους επισκέπτες, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, και να τους πηγαίνει στην Πέλλα. Για να αντιληφθούν επιτέλους όλοι ότι εδώ υπάρχει μία ιστορική παρακαταθήκη η οποία είναι πολύ βαριά, είναι ταυτισμένη με την ιστορία αυτής της χώρας και δεν μπορεί να εκχωρηθεί με τόσο μεγάλη ευκολία».

Βέλη επεφύλαξε και κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά με αφορμή τα περί «κινδύνου παλινόρθωσης της δεξιάς».

Απάντησε χαρακτηριστικά ότι «η παλινόρθωση της δεξιάς ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν και εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική».

Σε ερώτηση δε για το αν πιστεύει το ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνο ελληνική», απάντησε: «Το έχω πει πολλές φορές στη Βουλή, η γεωγραφική Μακεδονία είναι μεγαλύτερη από την ελληνική». «Η Μακεδονία, όμως, ως ταυτότητα, ως brand, ως εθνική συνείδηση είναι ελληνική. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα», συμπλήρωσε.

Όσο για το αν μπορεί «να αποκτηθεί μία μακεδονική μειονότητα στη βόρεια Ελλάδα», ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Βεβαίως και είναι κίνδυνος. Από τη στιγμή που έχουμε αναγνωρίσει “μακεδονική γλώσσα” και “μακεδονική ταυτότητα” κανείς δεν απαγορεύει σε κανένα να διεκδικήσει αυτοπροσδιορισμό με βάση αυτά τα οποία το ίδιο το ελληνικό κράτος έχει πει».

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές»

Για τις εθνικές εκλογές και το ζήτημα της αυτοδυναμίας, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Και αυτοδύναμος να μπορώ να είμαι —προφανώς μεταξύ αυτοδυναμίας και μη αυτοδυναμίας δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος θα διάλεγε το δεύτερο- αλλά αυτό το οποίο έχω πει είναι ότι και αυτοδύναμος να είμαι θα ήθελα να μπορώ να διαμορφώσω ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, προέτρεψε την Έλλη Στάη στο άκουσμα «πολιτικές συγκλίσεις», να «μην πάει αμέσως το μυαλό σας σε κάποια συγκυβέρνηση». «Συγκλίσεις», είπε, «σε σημαντικές πρωτοβουλίες, θα τις επιδιώξω την επόμενη μέρα. Και πιστεύω ότι θα μπορώ να τις αναζητήσω».

«Μνημονιακότερος των μνηνονιακών πρωθυπουργών»

Σχολιάζοντας διαχρονική θέση της κ. Γεννηματά ότι θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ μόνο αν συνέπραττε στην ίδια κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν βλέπει κανένα περιθώριο συμπόρευσης και συνεργασίας σε κανένα επίπεδο.

Εξήγησε ότι «η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους. Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, αλλά γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας».

«Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε τέσσερα χρόνια στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών Πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία».

Έστειλε ακόμα μία φορά μήνυμα ενότητας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους προτίμησης.

Τέλος σε ερώτηση για το brain drain επικαλέστηκε τον στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου «τα καράβια μου καίω».

«Και μέσα στους στίχους λέει κάπου “από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα, ώσπου να βρω νερό, γιατί ανήκω εδώ”. Αυτός ο στίχος κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά, ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω» σημείωσε.

Τόνισε ότι η αγάπη για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπορεί κάθε νέος να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin