Μητσοτάκης: Μείωση φόρου 20% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Sharing is caring!

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει «θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα και παράλληλα τους Έλληνας επιχειρηματίες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες.

«Υπάρχει λόγος για να εμπιστευθεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη στο αμερικανικό CNN, στο περιθώριο των επαφών που είχε στη Νέα Υόρκη.

Καλώντας τους επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις των εταιρειών τους, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα».

«Για παράδειγμα έχουμε 12 δισ. ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες», είπε.

Αναφερθείς στην κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις», τόνισε.

Ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης εξήγγειλε μείωση των φόρων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Εξήγησε ότι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται από υψηλούς φόρους και εισφορές. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη.

Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης «ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις» στα μάτια των διεθνών επενδυτών «οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin