Μητσοτάκης: Ποια ένοχα μυστικά ενώνουν Τσίπρα-Καμμένο;

Sharing is caring!

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Λαμία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για την μεθόδευση ώστε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής τόνισε ότι:  «Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα. Ο «αναντικατάστατος σύμμαχος» κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό. Μάλιστα οι απειλές του μη τυχόν και τον αφήσουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, πιάνουν τόπο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής, να τον αλλάξει έτσι ώστε ο κ. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος. Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ;  Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ.Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον Πρωθυπουργό;  Όλα μπροστά μας είναι».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Βούτση:«Στη «Μελαγχολική μας Δημοκρατία», ο Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση «κουρελού».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι «Είναι προφανές ότι η Συνθήκη προσφέρει στην πράξη ταυτότητα και γλώσσα σε έναν λαό ο οποίος θα αποκαλείται -μόνον αυτός- «μακεδονικός». Και καθορίζει ένα κράτος που θα κατοικείται -μόνον αυτό- από «Μακεδόνες». Ακόμη κι ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία» θα εκπέσει αφού πουθενά δεν υπάρχει αναφορά έστω σε «βορειομακεδονικό» λαό και έστω σε «βορειομακεδονική» γλώσσα και πολιτισμό.

Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν “όχι”. Αρνήθηκε την εθνική γραμμή. Και -δεν ξέρω με τι ανταλλάγματα- παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας, δηλαδή την έγκριση για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Δεν άκουσε τις φωνές από κάθε άκρη της χώρας στα μεγάλα συλλαλητήρια. Ούτε έδωσε σημασία στο 70% των Ελλήνων που διαφωνούν με αυτήν τη συμφωνία. Αντίθετα, ο κ.Τσίπρας επιμένει να προσβάλλει τους Έλληνες, αποκαλώντας «ακροδεξιούς», «εθνικιστές» – ακόμη και ανόητους όποιους δεν είναι μαζί του. Δεν είναι μόνο ντροπή και αλαζονεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «ασφαλώς υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα. Αλλά η εθνική προσπάθεια δεν σταματά» και δεσμεύτηκε πως θα αξιοποιήσει κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του «βέτο» σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.Αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας!».

«Στην Οικονομία, ο κατήφορος συνεχίζεται: Η Ελλάδα παραμένει ουσιαστικά εκτός αγορών, παρά τους αντιπερισπασμούς της κυβέρνησης: Πρόσφατα πήρε 2,5 δις -με επιτόκιο όμως 11 φορές μεγαλύτερο από εκείνο με το οποίο δανείζεται η Ιρλανδία, η Πορτογαλία ή η Κύπρος» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνηση την ίδια ώρα δέσμευε υποχρεωτικά τα αποθεματικά όλων των οργανισμών, των δήμων και των νοσοκομείων.

Ενώ έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις Δραγασάκη: «Και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποιούσε ότι οι κλειστές τράπεζες μπορεί να χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση. Μιλούν σαν να είναι απαθείς θεατές της αποτυχίας τους. Εκεί μας έφτασαν αυτοί που υποσχέθηκαν να σκίσουν τα Μνημόνια. Και ύστερα μας φόρτωσαν με δύο ακόμη -και μάλιστα πολύ βαρύτερα».

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin