Μητσοτάκης: Την επομένη των εκλογών θα χτίσουμε μία πλατιά συμμαχία

Sharing is caring!

Πρόσκληση για ευρύτερες συγκλίσεις θα απευθύνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμη και αν η κυβέρνησή του είναι αυτοδύναμη, όπως δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ανέφερε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει στελεχιακό δυναμικό έξω από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ για να σηματοδοτήσει στην πράξη μία πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και αξιοκρατίας.

 «Την επομένη θα χτίσουμε μία πλατιά συμμαχία, το μήνυμά μου είναι μήνυμα ενότητας, είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις», ανέφερε σχολιάζοντας παράλληλα πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν τον εξέπληξε.

Ερωτηθείς για την έκθεση της Κομισιόν, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ολιγωρία στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων ενώ ταυτόχρονα έκρινε την αποδοχή της εκλογικής νίκης της ΝΔ από αγορές ως εξαιρετικά θετική.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως μια κυβέρνηση ΝΔ δεν θα επαναφέρει «μέτρα που ψηφίζονται τώρα από την πίσω πόρτα» και χαρακτήρισε την ψήφιση τροπολογιών αυτή τη βδομάδα στη Βουλή «όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών».

Μιλώντας για το σχέδιό του για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως χρειάζεται μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις επενδύσεις.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η σύμβαση μεταξύ εργαζομένων και επιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού είναι υπόδειγμα, καλύπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε πολύ καλύτερο βαθμό. Δεν πρόκειται να δεχθούμε παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας αλλά θα απαιτήσουμε η επιτυχία της επιχείρησης να μοιράζεται δίκαια στους εργαζομένους με κίνητρα που θα δίνουμε. Θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Θέλουμε να πετύχουμε μείωση μη μισθολογικού κόστους μέσα από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μειώνοντας τις εισφορές στην κύρια σύνταξη από το 20% στο 15% εντός 4ετίας. Πιστεύω πως ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του ΑΕΠ» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην εργασιακή πολιτική της ΝΔ.

Παράλληλα ανέφερε πως προσβλέπει σε μία πολύ καλή συνεργασία με τους περιφερειάρχες για τις υποδομές αλλά και για την ανάπτυξη του τουρισμού.

«Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να γίνει ολόκληρη και όχι λειψή όπως έγινε. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών βελτιώνει τη φορολογική συμμόρφωση. Τελικός στόχος είναι να υπάρχουν δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%, και συνολικά το τουριστικό πακέτο να είναι στο 11%, μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 10% και μείωση φόρου στα μερίσματα στο 5%», σημείωσε συνδέοντας τον τουρισμό με τη μείωση του ΦΠΑ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin