Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν θα αλλάξει τον ΦΠΑ σε φάρμακα, βιβλία και ενέργεια

Sharing is caring!

Δεν θα αλλάξει ο υπερμειωμένος ΦΠΑ σε φάρμακα, βιβλία και ενέργεια έσπευσε να ξεκαθαρίσει η βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εμείς αναφερθήκαμε στις μειώσεις, δηλαδή στο 13% που γίνεται 11%. Δεν αναφερθήκαμε στο 6%, γιατί δε θα αλλάξει, θα μείνει στο 6%», διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα της ΝΔ έχει εξεταστεί ενδελεχώς.

Στόχος των εκλογών όπως είπε είναι να υπάρχει μια σταθερή και κατά προτίμηση αυτοδύναμη κυβέρνηση»

«Όλες οι αντιδράσεις του χρηματιστηρίου, των αγορών προεξοφλούν μια σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ και βλέπετε άμεσα το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται», σημείωσε.

Όπως εξήγησε χρειάζεται ένας πρωθυπουργός που θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα πατάξει τη γραφειοκρατία και ανέφερε πως οι αγορές μετά τις ευρωεκλογές έδειξαν να εμπιστεύονται τη ΝΔ.

«Η οικονομία δείχνει να εμπιστεύεται τη ΝΔ που έρχεται, δε δικαιολογείται αλλιώς τόσα λεφτά να επενδυθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα», εξήγησε και πρόσθεσε πως από τη στιγμή υλοποίησης του προγράμματος της ΝΔ οι αλλαγές μέσα στα δύο πρώτα χρόνια θα είναι αισθητές.

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, η κ. Μπακογιάννη λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «υποσχέθηκε αυτό που διά της ψήφου τους κατήργησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή»

«Λες κι υπάρχει ένα ταξικό μίσος έναντι των μεσαίων -όχι των πλουσίων- δηλαδή όλων αυτών που έχουν ένα ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ», σημείωσε.

Ακόμη εκτίμησε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει την ανάπτυξη καθώς όπως είπε αυτή τη στιγμή η ανάπτυξη είναι 1,3% αντί για 2,6%, που ήταν ο στόχος.

Ερωτηθείσα, για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διατηρήσει τις 15.000 προγραμματισμένες προσλήψεις στην Παιδεία, ανέφερε πως θα παραμείνουν οι προσλήψεις σε τομείς όπου πραγματικά χρειάζονται.

«Δε θα γίνουν προσλήψεις απλώς και μόνο γιατί δημιουργούμε έναν καινούριο οργανισμό και μέσα βάζουμε ανθρώπους συμβασιούχους για να μπορέσουμε να κάνουμε ρουσφέτια. Δε δικαιολογείται η μισθολογική επέκταση του κράτους», σημείωσε.

Έκανε ακόμη γνωστό ότι πολλοί οργανισμοί που δημιουργήθηκαν θα κλείσουν, ενώ για το προσωπικό που τους στελεχώνει πως αν είναι συμβασιούχοι, θα λήξει η σύμβασή τους, αν είναι μόνιμοι υπάλληλοι αποσπασμένοι θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

«Δε θα υπάρξουν νέοι οργανισμοί, νέα διοικητικά συμβούλια, νέες αμοιβές για ημετέρους, όλα αυτά τα οποία οδήγησαν στη διόγκωση του κράτους και όλα αυτά τα οποία σε τελική ανάλυση τα πληρώνει ο ελληνικός λαός από τους φόρους του, καθώς 1,6 δισεκατομμύρια είναι πολλά λεφτά», σημείωσε.

Τέλος μίλησε για ανάγκη να νομοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων, μετατάξεων κ.λπ. έξι μήνες πριν τις εκλογές.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εάν υπήρχε αυτή η διάταξη, ούτε τώρα θα μπορούσαν να γίνουν αυτά που γίνανε στη Βουλή των Ελλήνων πριν από μια εβδομάδα, ούτε τώρα θα μπορούσε η κ. Χριστοδουλοπούλου με τις άκρες της να κανονίσει τα θέματα της κόρης, διότι θα ίσχυε το εξάμηνο. Αυτό πρέπει να γίνει θεσμικά», είπε.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin