Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Sharing is caring!

Η κ Μπακογιάννη αφού χαρακτήρισε παραφιλολογία ότι η ΝΔ έχει αλλάξει θέση από όσα έλεγε προεκλογικά, επεσήμανε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει βασικές αδυναμίες, ωστόσο όπως είπε «θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε».

Υπενθύμισε δε ότι η ΝΔ προεκλογικά είχε πει σε όλους τους τόνους ότι άπαξ και ψηφιστεί η Συμφωνία είναι εν ισχύ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε αναίρεσής της, ούτε αλλαγής της και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί την εφαρμογή της Συμφωνίας για τα μακεδονικά προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

«Υπάρχουν υπουργοί που μίλησαν για σταθεροποιητικό ρόλο αλλά ακούμε ακόμη και σήμερα φωνές για προδοσία» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και έκανε λόγο για διγλωσσία και διxαστική πολιτική της ΝΔ στο εσωτερικό. «Το διπλωματικό κεφάλαιο ξοδεύεται όταν υπάρχει διγλωσσία και έχει επιπτώσεις στον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα» σημείωσε ο κ Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι στελέχη της ΝΔ αρνούνται να ονομάσουν την γειτονική χώρα με τη νέα ονομασία…

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής γραμμής ως απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπίσει η χώρα τις προκλήσεις με επιτυχία. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι σήμερα ο σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων και υποστήριξε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα με τις κοινές επιτροπές να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που είναι ήδη αντιληπτές από τους Έλληνες παραγωγούς.

Για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίου από την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Την επανεξέταση ορισμένων προξενικών αρχών στο εξωτερικό αλλά και τη δημιουργία νέων προανήγγειλε κατά την ενημέρωση στα μέλη των επιτροπών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.


Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin

shares