Μπλόκο της αστυνομίας σε τρία φορτία χασίς!

Sharing is caring!

EPIRUSPOST.GR

Μπλόκο σε τρία φορτία ναρκωτικών ουσιών έβαλαν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου. Οι δύο περιπτώσεις διακίνησης εξιχνιάστηκαν στην Θεσπρωτία και η τρίτη στην Άρτα. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα που μετέφεραν τις ποσότητες του χασίς που είχαν εισαχθεί από την γείτονα Αλβανία. Οι κατασχέσεις ναρκωτικών είναι σχεδόν καθημερινές, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα παραμένει σοβαρό. Τα μονοπάτια στην ελληνοαλβανική μεθόριο έχουν μετατραπεί σε δρόμοι για τα κυκλώματα που δρουν και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 20χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνέλαβαν τον 20χρονο  στην Επαρχιακή Οδό Παλαμπά – Μαυρονερίου (περιοχή Μαυρονέρι Θεσπρωτίας), να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε -116- κιλά και -110- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -116- κιλά και -110- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών,
 • το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού που αναζητείται,
 • τρία κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Η δεύτερη περίπτωση εξιχνιάστηκε στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όπου από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.

Αναλυτικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε  δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 25χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκε στην κατοχή του ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε -9- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (4) κιλών και (740) γραμμαρίων.

Επίσης,  σε παρακείμενο σημείο, βρέθηκε και κατασχέθηκε και άλλος ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε άλλα (9) δέματα, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4) κιλών και (600) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, στην παραπάνω περιοχή, εντοπίστηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, ιδιοκτησίας του 25χρονου, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβάσει τη μοτοσικλέτα και τις ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

 • μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer)
 • μία συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος με νάιλον σακούλες και
 • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

 • -18- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9- κιλών και (340) γραμμαρίων,
 • δίκυκλη μοτοσικλέτα,
 • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ,
 • συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer),
 • συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος με νάιλον σακούλες,
 • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • το χρηματικό ποσό των (470) ευρώ και
 • κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Τέλος οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν σήμερα (10-03-2019) το πρωί στην Καμπή Άρτας, στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για έναν 24χρονο ημεδαπό και μία 27χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για δραστηριοποίηση κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος και η 27χρονη, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο των αποσκευών, -22- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -46- κιλών και -385- γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

 • -46- κιλά και -385- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου δράστη και
 • δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin