Νέα Σμύρνη: Βίντεο-άλλοθι δημοσιοποίησε ο δικηγόρος του «Ινδιάνου» [ΒΙΝΤΕΟ]

Sharing is caring!

Ο 30χρονος «Ινδιάνος», ο οποίος προφυλακίστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορείται ότι ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι του στη Νέα Σμύρνη πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Δύο βίντεο τα οποία, όπως υποστηρίζει ο συνήγορός του, φέρεται να αθωώνουν τον «Ινδιάνο» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Παύλου Σαράκη, απαθανατίζεται ο 30χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα την ώρα του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη (09/03).

Τα βίντεο προέρχονται από τις κάμερες ασφαλείας ενός εστιατορίου το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας.

Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του Ελληνοϊρακινού, το βιντεοληπτικό υλικό καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως τις 22:00 της ημέρας των επεισοδίων.

https://youtu.be/WPg1CYEYbGs

Το πρώτο βίντεο δείχνει τον 30χρονο -στον οποίο δόθηκε το προσωνύμιο «Ινδιάνος» και κατηγορείται ότι έτρεξε και έριξε από το μηχανάκι τον 27χρονο αστυνομικό πριν από τον ξυλοδαρμό του- να μπαίνει στο πάρκο στις 18:21, φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες,

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι είναι το ίδιο γιλέκο το οποίο είχε περιγράψει ο βασικός μάρτυρας στην κατάθεσή του και φορούσε και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας στην απολογία του.

«Σήμερα δημοσιοποιούμε video από το πάρκο στο Λιμανάκι της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ. Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης» τονίζει ο κ. Σαράκης.

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι αποτελεί υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. «Αν δεν το πράξει, δε, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της» προσθέτει.

https://youtu.be/4AKIzWO6E7A

«Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας –όχι μόνον χωρίς στοιχεία– αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο» καταλήγει.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη την ώρα των σοβαρών επεισοδίων, κατηγορώντας τον γαμπρό του ότι τον ενέπλεξε σε όλο αυτό λόγω οικογενειακών διαφορών.

«Ξέρω ότι ο γαμπρός μου συνέχεια κατηγορεί ανθρώπους χωρίς λόγο. Ίσως παίρνει φάρμακα και τρελαίνεται. Δεν με συμπαθεί, γιατί όταν φωνάζει, μπαίνω πάντα εγώ στη μέση. Με είχε απειλήσει στο παρελθόν και μου είχε πει εσύ θα τη βάψεις κάποια στιγμή» έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin