Νέα Σμύρνη: Ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης καταγγέλει απαγωγή και βασανισμό από άνδρες της ΕΛΛΑΣ

Sharing is caring!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΤhePressProject, ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης περιέγραψε την σύλληψή του από άνδρες της ΕΛΛΑΣ, οι οποίοι δεν φορούσαν στολές και διακριτικά, ενώ δεν του αποκάλυψαν την ταυτότητά τους και δεν του εξήγησαν πού πάει και για τι κατηγορείται. 

«Ψεύδεται ακόμα και για το όνομά μου. Εγώ επιβεβαιώνω το δελτίο τους, ότι δεν βασανίστηκε κάποιος Δημήτρης. Βασανίστηκα εγώ, ο Άρης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός, μιλώντας για απαγωγή του. «Δύο τύποι κουκουλωμένοι αφηνιασμένοι, με ρώτησαν αν είμαι ο Άρης. Τους λέω ναι και αμέσως σπεύδει ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες, χωρίς διακριτικά της αστυνομίας, με πετάνε στο καπό με δένουν πισθάγκωνα, με χειροπεδούν και μου φοράνε κουκούλα αιχμαλώτου για να με βάλουν διά της βίας στο αυτοκίνητο». Η σύλληψη έγινε στην Νέα Σμύρνη, έξω από το κτίριο στο οποίο έκανε συνέλευση πολιτική συλογικότητα, μέρος της οποίας είναι ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης.

Ο νεαρός εξήγησε στους δημοσιογράφους του ThePressProject πως η ΕΛΛΑΣ τον στοχοποιεί. «Έχω και άλλες πληροφορίες για την στοχοποίησή μου, όπως το ότι ξέρω πως μία φωτογραφία μου διακινείται στα μέσεντζερ των αστυνομικών, σε μεταξύ τους συνομιλίες. Κι αυτό πριν τη σύλληψή μου στη Νέα Σμύρνη. Κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι δείχναν φωτογραφίες από το καλοκαίρι, ενώ “επίσημα”, παρακολουθούμαι από τον Ιανουάριο. Για εμένα θέλαν κεφάλια επί πίνακι, ανεξάρτητα από το ποια κεφάλια θα είναι, μόνο και μόνο για να εκφοβίσουν μία κοινωνία που σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι. Γιατί ο κόσμος αυξάνεται και μάλιστα εν μέσω πανδημίας».

«Κάποια στιγμή φτάνω στο υπόγειο της ΓΑΔΑ. Εκεί είχαν στήσει την υποδοχή μου, σε στρατιωτική διάταξη θα έλεγε κανένας, κουκουλωμένοι, μαυροφορεμένοι, όρμησαν πάνω μου για να με υποδεχτούν. Αργότερα με πετάνε στο ασανσέρ, μου λένε ότι θα βιάσουν ακόμα μέχρι το κουτάβι μου. Δεν ξέρω αν είναι μια λεπτομέρεια το ότι έχω σκύλο και είναι στην πίσω αυλή του σπιτιού μου που δεν έχει ορατότητα. Δεν ξέρω αν υπαινίσσονταν το κουτάβι ή οτιδήποτε έχω και αγαπώ. Με παρατάνε σε κάποιο δωμάτιο, όπου εκεί με υποδέχονται άλλοι αστυνομικοί».

Μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, περιγράφει τον βασανισμό του ως κάτι που εξελίχθηκε σε δύο γύρους: «Όσον αφορά τον πρώτο γύρο, έμεινα, με σβηστά φώτα, με μία κουκούλα στο πρόσωπό μου, δεμένος πισθάγκωνα, με τα χέρια μου έτοιμα να κοπούν, μέσα στο σκοτάδι να δέχομαι κλωτσιές και να μην ξέρω από πού θα έρθουν κάθε φορά. Μου ζητάγανε να πω τι ομάδα είμαι, εννοώντας αθλητική ομάδα. Ό,τι συμβαινει σε αυτό το δωμάτιο είναι κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού. Προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν είμαι καμία ομάδα. “Στα αρχίδια μας, θα πεις μία ομάδα”».

Στο παρακάτω βίντεο, ολόκληρη η συνέντευξη του Άρη Παπαζαχαρουδάκη:

Διαβάστε εδώ την απάντηση της ΕΛΛΑΣ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin