Νέα τουρκική πρόκληση: Προσπάθησαν να στείλουν βάρκα με μετανάστες στη Λέσβο (βίντεο)

Sharing is caring!

Νέα τουρκική πρόκληση: Προσπάθησαν να στείλουν βάρκα με μετανάστες στη Λέσβο (βίντεο)ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα τουρκική πρόκληση. Σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησαν να προωθήσουν βάρκα με μετανάστες στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λιμενικού σώματος καθώς και περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, λέμβο με μετανάστες ενώ στην εν λόγω περιοχή έπλεαν σκάφη τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού, όσο και των επιχειρούντων πλωτών του λιμενικού στην εν λόγω περιοχή, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές Αρχές, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό απόπειρας προώθησης λέμβου με μετανάστες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικές ακταιωρούς στην περιοχή είχε συμβεί και στις 18 Απριλίου.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin