Να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο φιάσκο της διαφυγής Χ.Παππά προσπαθεί ο Χρυσοχοίδης

Sharing is caring!

«Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στις δηλώσεις του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος επικρίνει το υπουργείο για τη διαφυγή του καταδικασθέντος υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη έπρεπε να γνωρίζει που βρίσκεται ο καταζητούμενος πλέον χρυσαυγίτης.

Αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου στο οποίο προϊσταται ο κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται “πάρτι” με τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί ότι “δεν υπάρχει ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να διαφύγει κάποιος από τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες”.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Χρήστος Παππάς απολάμβανε ευνοϊκότερους όρους από το 2015, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τους οποίους τηρούσε, γι’ αυτό δεν είχε δικαίωμα η Αστυνομία να τον παρακολουθεί, ενώ υπογραμμίζει ότι το βούλευμα αυτό εκδόθηκε όταν «δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία» και η Αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει τους όρους αυτούς.

«Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν… Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin