ΝΔ: Η κυβέρνηση – κουρελού προέβη σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση

Sharing is caring!

«Η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία. Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ 1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγματική αναθεώρηση: Ποια άρθρα υπερψηφίστηκαν, τι προβλέπει η διαδικασία 

«Είναι προφανές ότι αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Με εμφανή στόχο ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014», αναφέρει ακόμη η ΝΔ και συνεχίζει:

«Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία —σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση την προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών».

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κι όλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;», καταλήγει η ΝΔ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin