Ντέιβιντ Μπέκαμ: Του πήραν το δίπλωμα για 6 μήνες γιατί μιλούσε στο κινητό

Sharing is caring!

Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε την Πέμπτη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και του στέρησε την άδεια οδήγησης για έξι μήνες, τιμωρώντας τον με τον τρόπο αυτό γιατί μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγούσε.

Μπορεί να είναι αλάνθαστος με τη μπάλα στα πόδια ή όταν φοράει μπλε σκια στην πασαρέλα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όμως δεν τα πάει τόσο καλά πίσω από το τιμόνι. Ο 44χρονος πρώην άσσος του ποδοσφαίρου και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είχε παραδεχτεί την παράβασή του τον περασμένο Νοέμβριο, την οποία κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του ενώπιον του δικαστηρίου τον Μάρτιο.

Στο εδώλιο ο Μπέκαμ και για υπερβολική ταχύτητα

Ήδη τον Ιανουάριο ο Μπέκαμ είχε διωχθεί δικαστικά για άλλη παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για υπερβολική ταχύτητα, καθώς πιάστηκε να τρέχει με πάνω από 90 χλμ. την ώρα σε περιοχή του δυτικού Λονδίνου όπου το ανώτατο όριο ήταν 65 χλμ. την ώρα. Εκεί επίσης παραδέχτηκε το λάθος του, αλλά γλίτωσε την καταδίκη χάρη σε ένα γραφειοκρατικό λάθος, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το σχετικό έγγραφο της κλήσης για υπερβολική ταχύτητα είχε φθάσει καθυστερημένα κατά μία ημέρα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο δικηγόρος του, ο Αμερικανός Νικ Φρίμαν ή «Κύριος Παραθυράκι» (Mr. Loophole), όπως είναι το υποκοριστικό του.

Ξανά στα δικαστήρια έπειτα από 20 χρόνια

Το 1999, ο ίδιος δικηγόρος είχε επίσης βοηθήσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να αποφύγει μια απαγόρευση οδήγησης για οκτώ μήνες που του είχε επιβληθεί ξανά για υπερβολική ταχύτητα. Τότε, η υπεράσπιση του Μπέκαμ υποστήριξε ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να ξεφύγει από έναν παπαράτσι.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin