Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατό του Ζακ – Απών ο κοσμηματοπώλης

Sharing is caring!

ΣΗΜΕΡΑ 11:40

Στο δικαστήριο βρίσκονται οι γονείς και ο αδελφός του Ζακ, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως και πλήθος κόσμου που επιθυμεί να παρακολουθήσει την δίκη και να διαδηλώσει κατά της ομοφοβίας.

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου η δίκη των έξι κατηγορούμενων, που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Στο εδώλιο κάθισαν πέντε από τους κατηγορούμενους καθώς ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος, επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του.

Στο δικαστήριο βρίσκονται οι γονείς και ο αδελφός του Ζακ, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστία, όπως και πλήθος κόσμου που επιθυμεί να παρακολουθήσει την δίκη και να διαδηλώσει κατά της ομοφοβίας, ενώ ενδεικτικό είναι ότι μόνο οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου είναι 41.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Άννυ Παπαρρούσου τόνισε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. Μάλιστα, το θέμα τέθηκε πριν ανέβουν οι ένορκοι στην έδρα καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο.

Η δίκη διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin