Οδεύουμε προς κανονικό καθολικό λοκντάουν και όχι «λοκντάουν μούφα» όπως τώρα

Sharing is caring!

Οδεύουμε προς κανονικό καθολικό λοκντάουν και όχι «λοκντάουν μούφα» όπως τώρα ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη με εντολή του Πρωθυπουργού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, και το θέμα επιβολής οριζόντιου lockdown 15 ημερών σε όλη τη χώρα, δείχνει να είναι η πιθανότερη τελική εισήγησή τους, καθώς δύσκολο να βρεθούν άλλες εναλλακτικές.


Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρα, πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, μετά και την ανακοίνωση για την πορεία των κρουσμάτων σήμερα, βρίσκεται στο κόκκινο λόγω της επέλασης του κορωνοϊού και δη των μεταλλάξεών του.

Για να επιτευχθεί λοιπόν η ανάσχεση της επιδημίας, η οποία θα αρχίσει να φαίνεται μετά από 7-10 ημέρες, απαιτείται άμεσα η επιβολή ενός καθολικού απαγορευτικού ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η κινητικότητα του πληθυσμού.

Αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία που θα επιτρέπεται πιθανότατα να αφορά τις απόλυτα αναγκαίες μετακινήσεις όπως για ιατρικά θέμα και προμήθειες.

Παράλληλα σίγουρα θα απαιτηθεί επέκταση του ποσοστού τηλεεργασίας, ενώ δε γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει με το ωράριο κυκλοφορίας.

Την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε μια έκτακτη και ολιγόωρη διάσκεψη των επιδημιολόγων οι οποίοι ενσωμάτωσαν τα τελευταία στοιχεία στον επιδημιολογικό χάρτη, διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση είναι δραματική καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΕΣΥ δεν αντέχει.

Πέρα από την Αττική, η αύξηση των κρουσμάτων σε πάνω από 300 στην Θεσσαλονίκη αλλά και η δραματική κατάσταση και στην Αχαΐα ανησύχησαν έντονα.

Κρούσματα

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα (2/3) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα είναι 2.353 εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ρεκόρ κρουσμάτων στις Αττική με 1.159 μολύνσεις.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (69.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.364 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11.58%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 291 ασθενείς.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin