Οριστικό το «διαζύγιο» στην κεντροαριστερά: Εκτός ΚΙΝΑΛ η ΔΗΜΑΡ

Sharing is caring!

Την «απομάκρυνση» της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος, μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατόπιν της αποψινής συνεδρίασης, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, με 11 «ναι» και πέντε «όχι», έλαβε την απόφαση αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγή.

«Δεδομένου ότι η απόφαση ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι συλλογική απόφαση του κόμματός μας και όχι προσωπική απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η επιλογή της κ. Γεννηματά να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σημαίνει απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Και προστίθεται: «Πολύ περισσότερο που η απόφαση διαγραφής δεν λήφθηκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά μετά από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ».

«Tο επιχείρημα ότι η διαγραφή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δε σημαίνει και διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής είναι αδύνατο να σταθεί λογικά. Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά έθεσε μονομερώς τη ΔΗΜΑΡ εκτός του πολυκομματικού φορέα του Κινήματος Αλλαγής» τονίζεται επιπλέον.

Και καταλήγει: «Η επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να δώσει τις επόμενες πολιτικές μάχες μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, ακυρώθηκε».

Όσον αφορά το Σκοπιανό, το κόμμα επιβεβαίωσε ότι «παραμένει σταθερό στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού», καθώς «για εμάς, αυτή είναι η πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των εθνικών συμφερόντων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άποψη της μειοψηφίας εκφράστηκε ως εξής:

«Είναι λάθος η διαγραφή του συντρόφου προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί αδυνατίζει τον κοινό αγώνα για μια σύγχρονη Κεντροαριστερά. Χωρίς όμως απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που να επικυρώνει την ρήξη με το Κίνημα Αλλαγής και να διευκρινίζει τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος οδηγούμαστε σε μια σοβαρή ανατροπή της πορείας που έχουμε χαράξει. Έστω και τώρα κάνουμε για μια ακόμα φορά έκκληση ενότητας για την ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΝΑΛ».

Ως εκ τούτου, μετά την αποχώρηση τόσο του Ποταμιού όσο και της ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΝΑΛ μετατρέπεται σε μονοκομματική παράταξη, καθώς πλέον απαρτίζεται αποκλειστικά από το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin