Ουκρανία: Ηθοποιός που υποδυόταν τον πρόεδρο, θέλει να γίνει πρόεδρος

Sharing is caring!

Ένας ηθοποιός που υποδυόταν τον πρόεδρο της Ουκρανίας σε ένα δημοφιλές σήριαλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα είναι, στην πραγματικότητα, υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της 31ης Μαρτίου.

«Σήμερα διεξήχθη το πρώτο πραγματικό συνέδριο του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού»» ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook και τον εικονίζει, εν μέσω δεκάδων υποστηρικτών του που κάθονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο με κουτιά από πίτσες και αναψυκτικά.

Η δημοτικότητα του 40χρονου ηθοποιού εκτινάχθηκε στα ύψη χάρη στο σίριαλ «Υπηρέτης του Λαού». Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του είχε ήδη δηλώσει ότι θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον νυν πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Το κόμμα ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Ζελένσκι θα είναι υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές.

Στις δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής προηγείται η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο με ποσοστό 16%, ακολουθεί ο Ποροσένκο με ποσοστό 13,8% ενώ ο Ζελένσκι συγκεντρώνει 8,8% στην πρόθεση ψήφου.

Οι υποστηρικτές του Ζελένσκι, κυρίως νέοι, τον αποκαλούν «Ουκρανό Ρέιγκαν» (από τον Αμερικανό πρόεδρο που υπήρξε ηθοποιός) και πιστεύουν ότι έχει τις ικανότητες να ανανεώσει την πολιτική ζωή στην Ουκρανία.

Από την άλλη, οι επικριτές του, επισημαίνουν ότι δεν έχει καμία εμπειρία αλλά και ότι διατηρεί δεσμούς με τον ολιγάρχη Ίγκορ Κολομόισκι, στο τηλεοπτικό κανάλι του οποίου προβαλλόταν το σίριαλ που έκανε διάσημο τον 40χρονο ηθοποιό.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin