Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

Sharing is caring!

Σε έγγραφο που είχε αποστείλει, και ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αναφέρει πως η ισλαμιστική οργάνωση National Thowheeth Jama’ath σχεδίαζε να χτυπήσει «σημαντικές εκκλησίες».

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα προέβη σε εθνική προειδοποίηση 10 ημέρες πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία βομβιστές αυτοκτονίας σχεδιάζουν να χτυπήσουν «σημαντικές εκκλησίες», με βάση  την προειδοποίηση που έφτασε στα χέρια του πρακτορείου AFP.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αστυνομίας Pujuth Jayasundara απέστειλε προειδοποίηση σε ανώτερους αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών στις 11 Απριλίου, στην οποία και αναλύει την απειλή.

«Μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει ότι το NTJ (National Thowheeth Jama’ath) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας σε σημαντικές εκκλησίες, καθώς και την Υψηλή Επιτροπή της Ινδίας στο Κολόμπο», αναφέρει η προειδοποίηση.

Το NTJ είναι μια ριζοσπαστική μουσουλμανική οργάνωση που δρα στην Σρι Λάνκα, η οποία γνώρισε την δημοσιότητα πέρυσι, όταν συνδέθηκε με τον βανδαλισμό ιστορικών βουδιστικών αγαλμάτων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin