Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζητεί διακοπή – ακύρωση όλων των πρωταθλημάτων: Τι απαντά η Πολιτεία

Sharing is caring!

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τάχθηκε υπέρ της οριστικής κι αμετάκλητης διακοπής όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα, τα οποία θα πρέπει (κατά τους «πράσινους») να χαρακτηριστούν μη γενόμενα. Πήρε θέση και η Πολιτεία, που πήρε θέση και για τις αναδιαρθρώσεις.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός ΑΟ, κάνει λόγο για καταστροφή της νέας αγωνιστικής περιόδου, αν οι αθλητές υποχρεωθούν να παίζουν τους θερινούς μήνες για να ολοκληρωθεί η φετινή. Υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνει αυτό, όχι μόνο λόγω της Δημόσιας Υγείας, αλλά και για να μην υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή για όλους, αφού δε θα έχει σημασία να γίνουν αγώνες μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο και αυτά χωρίς κόσμο.

Βέβαια, οι αποφάσεις θα παρθούν από τις επιμέρους αθλητικές ηγεσίες κάθε αθλήματος, με βάση τα μέτρα της Πολιτείας και τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε, άλλωστε, για το ποδόσφαιρο: «Έχουμε πλάνο αν διακοπεί το πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε να συνεχιστεί».

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Η ανθρωπότητα περνάει την μεγαλύτερή της κρίση μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, η παγκόσμια οικονομία έχει μπει σε μια μεγάλη παύση και στην Ελλάδα χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της Κυβέρνησης βρισκόμαστε σε αυστηρή καραντίνα.

Την ίδια στιγμή κάποιοι συζητούν ακόμα τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ή δείχνουν πως το μόνο τους πρόβλημα είναι πως θα δώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και πως θα ανεβοκατεβάσουν ομάδες. Κύριοι, αυτά κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Αυτά κρίνονται από την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών και όχι από τις πιέσεις στις ομοσπονδίες και τις λίγκες μέσω τηλεφωνημάτων και ζυμώσεων μέσα από τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης.

Σας καλούμε να επανέλθετε στην πραγματικότητα και να αναλογιστείτε την κρισιμότητα της κατάστασης. Τι θέλετε δηλαδή να μας πείτε; Ότι θα διεξάγετε αγώνες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κεκλεισμένων των θυρών; Ότι θα βάλετε ταφόπλακα και στην ερχόμενη σεζόν “καίγοντας” αθλητές και καταστρέφοντας οικονομικά τους συλλόγους; Συνέλθετε! Συνέλθετε πριν σκοτώσετε τον ελληνικό αθλητισμό για τα επόμενα χρόνια.

Η αμετάκλητη θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να υπάρξει οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ΧΘΕΣ και ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει τα πρωταθλήματα ως μη γενόμενα.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι συνένοχος στο έγκλημα κατά του Ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αναγνωρίσει χαρτοπρωταθλητές. Καλούμε τις υπόλοιπες ομάδες και τις ομοσπονδίες να αναλογιστούν τι ζει η χώρα μας και ο πλανήτης και να αφήσουν στο συρτάρι τους τις μικροπολιτικές για το μέλλον όταν και θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Μέχρι τότε οφείλουν να ζουν στην πραγματικότητα…».

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Κάθε απόφαση για συνέχιση των πρωταθλημάτων πρέπει να είναι συναινετική και συλλογική

Λίγο αργότερα, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανέφερε πως έχει ετοιμάσει νομοθετική διάταξη για τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ΄ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτό επισημαίνεται σε άτυπη ενημέρωση του Υφυπουργείου, με αφορμή και την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αναφορικά με το αν και με ποιες συνθήκες μπορούν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι αθλητικές διοργανώσεις, όταν το επιτρέψουν οι εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού.

Από τη στιγμή που θα τεθεί εν ισχύ αυτή η διάταξη, κάθε διοργανώτρια αρχή θα μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση των κανονισμών και να αποφασίσει αν και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της, με την ελληνική πολιτεία να έχει εποπτικό ρόλο.

Όπως σημειώνεται, οποιαδήποτε σχετική απόφαση δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά θα πρέπει να ληφθεί συλλογικά και συναινετικά, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ομοσπονδίες, λίγκες, αθλητές) και σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των ειδικών.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός στα αρμόδια όργανα, πραγματική διάθεση συνεργασίας και πνεύμα αλληλεγγύης, όπως επιβάλλει η πρωτοφανής συγκυρία.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin