Ο Ερντογάν ζήτησε ξανά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και τι του απάντησε ο Τσίπρας

Sharing is caring!

Συζήτηση σε βάθος φαίνεται ότι έγινε μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό να περιγράφει στις δηλώσεις του μια σειρά προϋποθέσεων που αν τηρηθούν από την Τουρκία θα επιτρέψουν ακόμη και την έναρξη συζητήσεων για την υφαλοκρηπίδα. Εξαιρετικά αισιόδοξη προσέγγιση, αφού οι διαφορές που υπάρχουν είναι πολλές και μεγάλες. Κι αυτό φάνηκε από την αρχή των δηλώσεων Ερντογάν.

Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του είπε πως “με τον Έλληνα πρωθυπουργό μιλήσαμε και για την τρομοκρατία” και αμέσως μετά αναφέρθηκε σε συνεργασία που ζήτησε από την Ελλάδα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών. Αφηγήθηκε ξανά το ίδιο σενάριο περί συμμετοχής των 8 Τούρκων στην απόπειρα πραξικοπήματος και επί της ουσίας τους ζήτησε στην Τουρκία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό, λέγοντας ότι απ΄ αυτό ξεκίνησε μια θετική πορεία στα ελληνοτουρκικά.

“Δυστυχώς ακολούθησε το αποτρόπαιο πραξικόπημα που φρέναραν τη θετική πορεία στα ελληνοτουρκικά”, είπε ο Τσίπρας. “Αργότερα υπήρξαν εξελίξεις που δημιούργησαν εμπόδια. Υπήρξε αντιπαραθετική ρητορική, είδαμε συμπεριφορά παραβατική με τον αριθμό των παραβιάσεων να ανεβαίνει επικίνδυνα. Η υπόθεση των 8 στρατιωτικών αλλά και των δύο Ελλήνων που αιχμαλωτίστηκαν ήταν επίσης αγκάθια στις σχέσεις μας”.

“Η ελληνική δικαιοσύνη έχει πάρει σαφείς αποφάσεις και η Ελλάδα ως κράτος δικαίου κάνει δεκτές τις αποφάσεις της δικαιοσύνης”, απάντησε ο Τσίπρας στην απαίτηση Ερντογάν.

“Στις συνομιλίες μας έγινε σαφές ότι αναγνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις στην περιοχή μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα” ,πρόσθεσε ο Τσίπρας.

“Πρέπει να σταματήσουν οι απειλές πολέμου”, είπε απευθυνόμενος προς τον Ερντογάν ,αναφερόμενος στο casus belli.

Print Friendly, PDF & Email

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin