Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης στην αποστολή του ΕΚ στη Βολιβία και στο Περού

Sharing is caring!

Στη Βολιβία και στο Περού, βρέθηκε μαζί με την αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας την Σοσιαλιστική Ομάδα ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας στην Βολιβία, οι ευρωβουλευτές προχώρησαν σε συζητήσεις με βουλευτές από τα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών της Λατινικής Αμερικής καθώς και με τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ, τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν επίσης αναπτυξιακά έργα που κατασκευάζονται στην περιοχή με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την παραμονή τους, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν πληθώρα θεμάτων, με κυριότερα εξ’ αυτών τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα, την όξυνση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και ζητήματα όπως είναι η διαφάνεια και η καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.

Παρά την ομοφωνία που υπήρχε στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, όσον αφορά τη Βενεζουέλα, δεν κατέστη δυνατόν να εκδοθεί κοινή δήλωση, λόγω της διαφωνίας των Πρασίνων και της Ομάδας της Αριστεράς — κάποιων εκπροσώπων από χώρες της Λατινικής Αμερικής για την ενσωμάτωση στο κείμενο της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Για να μπορέσουν να εξετάσουν καλύτερα την κατάσταση των προσφύγων από την Βενεζουέλα, ο κ. Ανδρουλάκης και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν και το Περού, που είναι η δεύτερη χώρα σε αφίξεις μετά την Κολομβία.

Οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με εκπροσώπους της περουβιανής κυβέρνησης και οργανώσεις που ασχολούνται με την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin