Ο Μητσοτάκης «κάρφωσε» υπουργούς για το κυβερνητικό αλαλούμ – Τι είπε για την Ικαρία

Sharing is caring!

Τελευταία ανανέωση 21:10 | 10 Φεβ. 2021

«Μεγαλύτερη συμμόρφωση και ίσως λιγότερες παρουσίες» υποσχέθηκε για τους υπουργούς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, ρίχνοντας ευθύνες στα κυβερνητικά στελέχη τόσο για «αυτοαναιρούμενα μηνύματα», όσο και για «προαναγγελία ή προεξόφληση» αποφάσεων. 

Απαντώντας σε ερώτηση για την «κακοφωνία» των υπουργών της κυβέρνησης, με τις παλινωδίες και τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ο Κυριάκος σημείωσε: «Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται». «Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή», είπε και έφερε ως παράδειγμα την τελευταία απόφαση για το Lockdown. «Yπήρχε διχογνωμία και η απόφαση φτάνει σε μένα και αυτή την απόφαση πρέπει να υπηρετούν οι υπουργοί», τόνισε. Ερωτηθείς αν «θα τραβήξετε αυτιά δηλαδή», απάντησε: «Το έκανα ήδη. Στο εξής θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και λιγότερες παρουσίες στα μέσα ενημέρωσης» απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά στο φαγοπότι στην Ικαρία, ο πρωθυπουργός «διαβεβαίωσε» ότι «δεν θα επαναληφθεί», αν και έκανε λόγο για ένα ολιγόλεπτο «κέρασμα»: «Η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες. Σας διαβεβαιώνω πως δεν θα επαναληφθεί. Ένα κέρασμα 15 λεπτών ήταν και συμμετείχαν όλοι όσοι ήταν και στο ελικόπτερο μαζί μου. Ενδεχομένως ενοχλήθηκαν γιατί πήγε στην Ικαρία ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός. Είμαι πολύ ανοιχτός στην κριτική, αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο» σημείωσε. 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin