Ο Τραμπ δεν αποκλείει ακόμη και στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Sharing is caring!

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Βενεζουέλα. Μιλώντας στο CBS ο Ντ. Τραμπ δήλωσε πως η στρατιωτική επέμβαση “είναι μια επιλογή”.

Πρόσθεσε πως ο Ν. Μαδούρο έχει ζητήσει μια συνάντηση και το έχω απoρρίψει επειδή είμαστε πολύ μακριά από μία τέτοια διαδικασία, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο αν ο Νικολάς Μαδούρο δεν ανακοινώσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής προεδρικές εκλογές, δήλωσε η Ναταλί Λουαζό, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης.

«Αν μέχρι απόψε το βράδυ, ο (πρόεδρος) Μαδούρο δεν δεσμευτεί για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, τότε η Γαλλία θα θεωρήσει νόμιμο να τις διοργανώσει στη θέση του ο Χουάν Γκουαϊδό και θα τον θεωρήσουμε μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να πραγματοποιηθούν νόμιμες εκλογές στη Βενεζουέλα», είπε η Λουαζό σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ίδια απέρριψε την πρόταση του Μαδούρο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές χαρακτηρίζοντάς την «φάρσα».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin