Παλιοσίδερα αξίας 115.000 ευρώ

Sharing is caring!

Παλιοσίδερα αξίας 115.000 ευρώ

Οι σπεσιαλίστες στα κλασικά αυτοκίνητα Aston Workshop ανακάλυψαν ένα πολύ ιδιαίτερο κόσμημα των τεσσάρων τροχών. Και πιο συγκεκριμένα μία από τις συνολικά 15 Aston Martin 2-Litre Sports, που κατασκεύασε το εργοστάσιο. Δυστυχώς όμως βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το σπάνιο σπορ μοντέλο κατασκευάστηκε το 1949 και είναι το τέταρτο κατά σειρά που φτιάχτηκε στο Γκέιντον της Αγγλίας. Η ανεπίσημη ονομασία του ήταν DB1, από τα αρχικά του David Brown που αγόρασε το 1947 την Aston Martin.

Το αυτοκίνητο πέρασε από τα χέρια δύο εμπόρων, για να καταλήξει στη Σκωτία, όπου ήταν δηλωμένο έως το 1983. Από εκεί και έπειτα έμεινε παρατημένο και βέβαια τα τριάντα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια πάνω του.

Τώρα προσφέρεται από την Aston Workshop στην τιμή των 115.000 ευρώ. Η εταιρεία υπολογίζει ότι η αναπαλαίωσή του θα κοστίσει άλλες 290.000 έως 340.000 ευρώ. Όποιος όμως το αγοράσει, θα αποκτήσει το προνόμιο, να παρακολουθεί βήμα προς βήμα την μετάλλαξη των παλιοσίδερων σε ένα ονειρεμένο καμπριολέ.

Επιπρόσθετα θα μπορεί διαμορφώσει την Aston Martin σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες, επιλέγοντας για παράδειγμα την εξωτερική βαφή και το χρώμα στο εσωτερικό του.

Βέβαια, πολλοί από εσάς εύλογα θα αναρωτηθείτε «ποιος τρελός θα δώσει αυτό το εξωφρενικό ποσό για να το αγοράσει», αφού ομολογουμένως με τα ίδια χρήματα μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις ένα καινούργιο σπορ υπεραυτοκίνητο, όπως μία Ferrari, Porsche, Lamborghini, ακόμη και μία μεταχειρισμένη Bugatti.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ιδιαίτερα απλή, διότι υπάρχουν αρκετοί πλούσιοι συλλέκτες παλαιών αυτοκινήτων που ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μοναδικών κομματιών, που είναι πρωτίστως σπάνια για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ένα τέτοιο όχημα που είναι ηλικίας 70 ετών, όσο και να το σουλουπώσεις, ποτέ δεν θα είναι λειτουργικό όσο ένα συμβατικό απλό αυτοκίνητο του σήμερα, και προφανώς σε καμία περίπτωση δεν θα είναι χρήσιμο για το μέσο άνθρωπο που θέλει να το χρησιμοποιήσει για τις καθημερινές του ανάγκες.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin