Παναγιωτόπουλος για στρατιωτική θητεία: Αυξάνεται στους 12 μήνες για όλους – Από τον Μάιο η ισχύς

Sharing is caring!

Στους 12 μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία για όλους, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά και το «πράσινο φως» του ΚΥΣΕΑ. 

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, ενώ η ισχύς των νέων ρυθμίσεων θα αρχίσει από τον Μάιο.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι υπηρετούν ήδη την θητεία τους καθώς και όσοι υπηρετήσουν το σύνολό της σε παραμεθόριες περιοχές, οπότε θα υπηρετήσουν εννέα μήνες.

Έτσι:

  • Εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.
  • Καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.
  • Καθορίζεται για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, ενώ προσλαμβάνονται Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως και Επαγγελματιών Οπλιτών.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin