Πανελλαδικές: Oδηγίες για self-test, εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα

Sharing is caring!

Το πρώτο διαγνωστικό τεστ covid-19 (μοριακό, rapid test ή self-test) έκαναν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και την Τρίτη των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι εξετάσεις, ενώ το ίδιο θα κάνουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων την Τρίτη.

Το δεύτερο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 έως την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Άλλωστε, η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις φετινές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή. Εδώ η λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές για διενέργεια επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή και εδώ οι δομές που λειτουργούν τις Κυριακές. (Μπορείτε να διαβάσετε όλο το υπόλοιπο πρωτόκολλο).

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε συνοπτικές οδηγίες για τα εξεταστικά κέντρα, τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών και ειδικότερα για την κατανομή των μαθητών στις αίθουσες εν μέσω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας , τους ορισμούς τους επιτηρητών, τη διαφύλαξη του αδιάβλητου των εξετάσεων και τη λειτουργία του συστήματος μετάδοσης των θυμάτων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin