Παπαευαγγέλου: Πιθανό το τέταρτο κύμα – Τέλος Ιουνίου κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι

Sharing is caring!

Παπαευαγγέλου: Πιθανό το τέταρτο κύμα – Τέλος Ιουνίου κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα είπε ότι τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έχουν διαγνωστεί από τα self test. Επιπλέον έκανε ειδική μνεία στον δείκτη θετικότητας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.


«Η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά», συμπλήρωσε χτυπώντας όμως καμπανάκι για τα περίπου 9.500 ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στην χώρα μας.

Η καθηγήτρια είπε ότι σύμφωνα με το μητρώο ασθενών covid, το 92% που χρειάστηκε να νοσηλευτούν και το 98% αυτών που κατέληξαν ήταν ανεμβολίαστοι.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους», τόνισε.

Η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε πως με βάση τα στοιχεία υπολογίζεται ότι είναι πιθανό στο τέλος του Ιουνίου ο αριθμός των διασωληνωμένων να πέσει κάτω από τους 200.

Παράλληλα, επεσήμανε πως παρά τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά, καθώς ένα τέταρτο κύμα είναι πολύ πιθανό να «χτυπήσει» την Ευρώπη, κατ’ επέκταση και την Ελλάδα, μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin